Mäkihypyn MM-mitalisti päättää uransa – suunnitelmat muuttuivat karulla tavalla

Slovenialainen mäkihyppääjä Jurij Tepes lopettaa uransa. Tepes, 31, kertoi päätöksestään Slovenian maajoukkueen lehdistötilaisuudessa tiistaina.

– Sain jo ennen viime kautta, että tämä saattaa olla viimeiseni, riippuen siitä, miten se menee. Talvi oli vähän lyhyempi ja olisin halunnut päättää tämän Planicassa (lentomäen MM-kisoissa). Tiedämme kuitenkin kaikki, mikä tilanne oli silloin. Päätin sitten maaliskuussa lopettaa, Tepes kertoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n verkkosivujen mukaan.

Kuluneella kaudella Tepes hyppäsi neljässä maailmancupin osakilpailussa ja sijoittui kahdesti pisteille, parhaana tuloksenaan 20:s sija.

Mainiolla urallaan Tepes saavutti kaksi aikuisten arvokisamitalia: suurmäen joukkuekilpailun MM-pronssia 2011 ja lentomäen joukkuekilpailun MM-pronssia 2012.

Henkilökohtaisen maailmancup-osakilpailun voittoa Tepes juhli kahdesti, kummallakin kertaa Planican lentomäessä. Voittaessaan maaliskuussa 2015 toisen maailmancup-kisansa hän saavutti yhdestä hypystään jokaiselta viideltä tuomareilta harvinaisesti 20 tyylipistettä.

Palkintopallille Tepes ylsi henkilökohtaisissa maailmancup-kisoissa kaikkiaan seitsemästi.

– Sain paljon arvokkaita kokemuksia ja olen iloinen, että pääsin näin pitkälle huippu-urheilu-urallani.

Tepes olisi alun perin halunnut jatkaa uraansa pidemmälle, mutta viime vuosien vastoinkäymiset muuttivat suunnitelmia.

– Minulla oli ongelmia viimeisten kahden–kolmen vuoden aikana. Toivoin hyppääväni 35-vuotiaaksi asti, mutta se ei onnistunut.

Jatkossa Tepes haluaa tehdä töitä valmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat