Mainos

Makedonian sissit luovuttanevat aseensa

Osa Makedonian albaanisisseistä on jo siirtynyt siviiliasuihin ja odottaa vain komentajiensa allekirjoittavan paperit, jonka myötä heidät kotiutetaan. Mm. lähelle pääkaupunki Skopjea sijoitetun sissien prikaatin komentaja, joka tunnetaan nimellä Adashi, vakuutti sissien alkavan tänään valmistella aseidensa luovuttamista sotilasliitto Naton joukoille.

-Aiomme näyttää maailmalle, että kannatamme rauhaa, Adashi sanoi uutistoimisto AP:lle.

Adashin johtama prikaati on ollut sijoitettuna eräälle kiivaimpien taistelujen tapahtumapaikalle lähellä pääkaupunki Skopjea. Adashin mukaan siinä "ei enää ole sotilaita."

Monet makedonialaiset ovat kuitenkin yhä epäileviä. He pelkäävät, että sisseillä on varastossa laskettua enemmän aseita, tai että niitä salakuljetetaan lisää Kosovosta mahdollista myöhempää tarvetta varten.

Viime yönä kuultiin muutamia hajanaisia laukauksia ja yksi räjähdys, Makedonian poliisi kertoi. Välikohtauksia ei kuitenkaan pidetty vakavina, eikä armeija vastannut tuleen.

Nato on lähettämässä Makedoniaan noin 4 500-5 000 sotilasta, joista osa on jo saapunut maahan. Heidän on määrä riisua albaanisissit aseista. Aikataulun mukaan itse operaatio alkaa maanantaina.

-Kaiken pitäisi olla valmiina sunnuntaina, sanoi nimettömänä pysytellyt Naton edustaja.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.