Mainos

Makedonian neuvottelut jatkuvat väkivaltaisuuksien keskellä

Albaanikapinalliset hyökkäsivät tänään Makedonian sotilassaattueen kimppuun Skopjen ja Tetovon välisellä valtatiellä, kertoivat sotilaslähteet. Sissit tulittivat autoja tien yläpuolella olevilta kukkuloilta. Ainakin kaksi sotilasta haavoittui.

Silminnäkijöiden mukaan armeijan sotilashelikopterit vastasivat tulittamalla kapinallisten asemia. Liikenne tiellä keskeytettiin tunniksi.

Levottomuuksista huolimatta Makedonian slaavi- ja albaanipuolueet ovat jatkaneet rauhanneuvotteluja kansainvälisten välittäjien johdolla. Yhdettätoista päivää jatkuvissa neuvotteluissa yritetään päästä sopuun siitä, miten maan perustuslakia muutetaan. Albaanivähemmistö vaatii oikeuksiensa kohentamista.

-Lukuisia tarkennuksia on tehty, mikä toivon mukaan helpottaa sopimuksen saavuttamista, sanoi Max van der Stoel, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustaja.

Edistystä rauhanneuvotteluissa saavutettiin jo eilisissä neuvotteluissa. Euroopan unionin Makedonian-lähettiläs Francois Leotard kertoi illalla, että ratkaisu oli hyvin lähellä.

Jos sopimus syntyy ja Makedoniaan saadaan pysyvä tulitauko, Nato on luvannut lähettää alueelle 3500 rauhanturvaajaa. Joukkojen tehtävänä olisi kerätä ja tuhota albaanisissien vapaaehtoisesti luovuttamat aseet.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.