Maikkari nappasi lätkäkisat - millä keinoilla yleisö saadaan taakse?

Kun MTV MEDIA hankki jääkiekon MM-kisojen televisiointioikeudet, suurelle yleisölle tuli välittömästi vastareaktio. MM-kisoja vuodesta 1995 lähtien yhtäjaksoisesti televisioinut Yleisradio, tässä tapauksessa kasvoinaan Antero Mertaranta, oli tehnyt työnsä mallikkaasti, eikä siirto kaupalliselle kanavalle tuntunut monesta kovinkaan hyvältä.

Millä suuri yleisö vakuutetaan MTV:n kyvyistä, jääkiekkokokonaisuuden liiketoimintaprojektin johtaja Jorma Härkönen?

Nöyrällä työnteolla, menestys ei koskaan tule ennen työtä. Leijona-kiekko on meille kunnia-asia, osa suomalaista tv-urheiluperinnettä.

Mitkä ovat MTV MEDIAn vahvuudet?

Ennennäkemättömän laaja tarjonta. Maksutelevisio CANAL+ tarjoaa mahdollisuuden näyttää kaikki suorana ja olla kellon ympäri mukana MM-kisoissa, Härkönen sanoo.

Kisojen aikana toimiva ympärivuorokautinen kanava on jotain täysin uutta. Kaikki MM-kisojen ottelut lähetetään suorana ja HD-tasoisena. Suomen kamppailut ja mitalipelit esitetään maksuttomalla kanavalla.

Leijonakiekko on vuosiksi henkilöity Antero Mertarannan selostuksiin. Erityisesti selostus sai kansan jyrisemään ensinnäkin MTV:tä vastaan ja toisaalta "Antsan" puolesta. MTV teki tarvittavat liikkeet ja hankki Mertarannan selostajakseen.

– Antero Mertaranta on osa suomalaista maajoukkuejääkiekkoa televisiossa. Pystyimme tarjoamaan hänelle paitsi pitkän sopimuksen myös muita mielenkiintoisia tehtäviä, Härkönen sanoo.

– Hän itse on kokenut tällaisen yhdistelmän hyväksi ja houkuttelevaksi haasteeksi tässä kohtaa selostajan uraansa. Tämä on win-win -tilanne.

Kisastudio rakennetaan Hartwall-areenalle, mutta myös MTV:n tiloihin ja Ruotsiin. Eli sinne missä tapahtuu. Studioisäntiä tarvitaan useampia, kaikkein näkyvin kasvo on kuitenkin Teemu Niikko.

Katso Aaro Kajasteen juttu (Seitsemän uutiset 17.10.2011)

Lue myös:

    Uusimmat