Mainos

Maija Lahtisen omaisuutta takavarikkoon?

Lehtikeisari Urpo Lahtisen lesken omaisuutta haetaan takavarikkoon kavallusepäilyjen takia. Radio Novan saamien tietojen mukaan Helsingin käräjäoikeus puntaroi ensi viikolla Keskusrikospoliisin vaatimusta, jolla leski Maija Lahtisen omaisuutta haettaisiin vakuustakavarikkoon 34 miljoonan markan arvosta.

Tampereella oikeus päätti viime keskiviikkona, että Lahtista ei vangita rikosepäilyjen takia. KRP:n mukaan jutussa olisi kyse törkeästä kavalluksesta ja törkeästä veropetoksesta. Epäillyn ulkomaille lähtöä pelkäävä KRP yrittää saada Lahtisen passin takaisin.

Maija Lahtisen asianajaja puolestaan syyttää esitutkinnan tehneitä poliiseja ihmisoikeuksien loukkaamisesta.

Lahtiset valittavat Aarnio-päätöksestä

Jeppe ja Hymy Lahtinen valittavat hovioikeuteen päätöksestä, jolla professori Aulis Aarnio vapautettiin Urpo Lahtisen kuolinpesän selvittäjän tehtävistä. Helsingin käräjäoikeus päätti pesänselvittäjän vapauttamisesta 12. maaliskuuta Maija-Liisa Lahtisen pyynnöstä. Oikeuden mukaan Aarnion puolueettomuus oli vaarantunut eikä hänellä ollut enää edellytyksiä jatkaa pesänselvittäjänä.

Urpo Lahtisen poika ja entinen vaimo, jotka ovat kuolinpesän osakkaita, katsovat, että Aarnio ei ole ollut esteellinen eikä sopimaton tehtävään. Jonkun muun valitseminen kesken prosessin aiheuttaisi heidän mukaansa myös kohtuutonta haittaa ja viivästyksiä kuolinpesän selvitykselle.
(MTV3-Nova-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.