Mahtuvatko EM-karsintojen kaikki avainpelaajat enää Huuhkajiin? Petri Pasanen povaa muutoksia kisakoneeseen – "Ei välttämättä ole joukkueessa"

C Moren asiantuntija Petri Pasanen perkaa Huuhkajien tilannetta – haastattelussa Lukas Hradecky 4:04
C Moren asiantuntija Petri Pasanen kävi läpi Huuhkajien tilannetta Urheilusuora-lähetyksessä.

C Moren jalkapalloasiantuntija Petri Pasanen uskoo, että Huuhkajien tuleva arvokisajoukkue saattaa kokea merkittäviäkin muutoksia EM-kisojen siirtämisen myötä.

Huuhkajien arvokisadebyytti siirtyi vuodella eteenpäin, kun UEFA varmisti tiistaina, että jalkapallon EM-kisat pelataan vasta vuonna 2021 koronaviruspandemian vuoksi.

Huuhkajat vei EM-karsinnat läpi pitkälti samalla joukkueella yksittäisiä muutoksia lukuun ottamatta. Vuoden päästä tilanne voi kuitenkin olla toinen.  Pasanen uskoo, että EM-karsinnoissa tasaisesti nähty avauskokoonpano kokee muutoksia kisoihin mennessä.

– Tuo joukkue, joka oli Liechtensteinia vastaan kentällä. Voisin olla aika varma, ettei tuo aloitus tule olemaan sama siinä ensimmäisessä EM-kisapelissä. Puolitoista vuotta on huippufutiksessa niin paljon, että paljon ehtii tapahtua, Pasanen summaa uudessa Urheilusuora -ohjelmassa.

EM-kisoihin mennessä joukkueen vanhimmat sotaratsut ovat taas vuoden vanhempia, samalla kuin nuorempi sukupolvi on vuoden kokeneempi ja valmiimpi maajoukkuepeleihin.

– Inhimillinen puoli voi olla se, että joku kokenut pelaaja ei ole välttämättä enää joukkueessa, vaikka oli Liechtenstein-ottelussa yksi avainpelaajista, Pasanen pohtii.

– Aika ottaa meidät kaikki kiinni. Se, että on 24 tai 26, sillä ei ole niin väliä. Suorituskyky on sama. Mutta se, oletko 34 vai 35, sillä on jo merkitystä.

Mielenkiintoa riittää runsaasti myös Roman Eremenkon tilanne. Pasasen mukaan EM-karsintoja sivusta seurannut Eremenko on kunnossa ollessaan oivallinen lisä joukkueeseen.

– Niin kauan kuin hän on kunnossa. Meillä ei edelleenkään ole liikaa hänen tasoisia huippupelaaja. Kyllä häntä tarvitsee vakavasti harkita, jos hän itse on valmis tulemaan takaisin.

Urheilusuora C Morella jokaisena arkipäivänä klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat