Huuhkajien pelaajatilanne puhuttaa – valmennukselta suora viesti tulevasta: "He raivaavat sen tien"

Lokakuun EM-karsintaikkunasta tuli painajainen Huuhkajille – valmentaja Mika Nurmela: "En muista sellaista" 9:03
Huuhkajien apuvalmentaja Mika Nurmela kommentoi Huuhkajien EM-pettymystä ja sen aiheuttamaa jälkipyykkiä Huomenta Suomessa.

Huuhkajat aikoo käyttää marraskuun EM-karsintapelit valmistautumiseen maaliskuun jatkokarsintaotteluita ajatellen.

Suomen haaveet suorasta EM-kisapaikasta romuttuivat lokakuun karsintaikkunassa, mutta Huuhkajilla on yhä mahdollisuus selvittää tiensä Saksan EM-kisoihin maaliskuussa pelattavien jatkokarsintaotteluiden kautta.

Ennen juuri päättynyttä karsintaikkunaa Huuhkajat oli vielä erinomaisissa asetelmista suoraa kisapaikkaa ajatellen, mutta tappiot Slovenialle ja Kazakstanille pudottivat Suomen karulla tavalla ulos kilvasta.

Raju pettymys on herättänyt rajusti keskustelua siitä, missä tilassa Suomen A-maajoukkue tällä hetkellä menee. Onko Markku Kanervan aika hiljalleen jo ohi ja pitäisikö nuoria pelaajia ajaa enemmän sisään tulevaisuutta ajatellen?

Siinä kaksi kysymystä, joita on suomalaisen jalkapallokansan huulilla pyöritelty. 

Kanerva kertoi tiistaina ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että marraskuun viimeiset karsintaottelut Pohjois-Irlantia ja San Marinoa vastaan toimivat valmistavina otteluina maaliskuun tosikoitosta varten.

Se, miten tuo konkreettisesti näkyy Huuhkajien joukkueessa, on vielä mysteeri. Kanerva kuitenkin povaa muutoksia pelaajavalintoihin.

– Pitää analysoida tämä ikkuna ja miettiä, tuleeko uusia pelaajia. Täytyy miettiä, ketkä tähän mahdollisesti otetaan mukaan marraskuun peleihin, Kanerva pohti lehdistötilaisuudessa.

Huuhkajien apuvalmentajana toimiva Mika Nurmela painotti puolestaan keskiviikkona Huomenta Suomessa, että Suomi iskee parhaat pelaajat jalkeille myös marraskuussa, vaikka pelillisesti peleissä ei olekaan panosta.

– Parhaalla mahdollisella, totta kai. Se on todennäköisesti meidän viimeinen mahdollisuutemme saada pelaajat yhteen ennen maaliskuuta. Haluamme koko ajan kehittää omaa toimintaa, niin kyllähän me siihen tarvitsemme meidän parhaat pelaajat, Nurmela painottaa.

Lähes koko karsinnat loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Lod saattaa olla pelikunnossa marraskuussa, mutta Oliver Antman on yhä sivussa.

– Luultavasti Robin Lod saadaan mukaan ja Rasmus Schüller varmasti. Antman on varmaan pois ja Anssi Suhonen saadaan varmaan kuvioihin mukaan, Kanerva kertoi.

Suhosen mukaantulo on kuitenkin hyvinkin epävarmaa, sillä HSV kertoi viime viikolla suomalaisen käyneen jälleen uudessa leikkauksessa pohjeluun murtuman vuoksi.

Vaikka pelaajavalinnoissa riittää pohdittavaa, ei apuvalmentaja Nurmela kuitenkaan koe, että marraskuun ikkunassa ajettaisiin äkillisesti nuorempia pelaajia sisään maajoukkueympyröihin.

– En usko, että tuohon tarvitsee tehdä rakenteellista muutosta, että nyt aletaan yhtäkkiä ajamaan jotain uusia pelaajia sisään. A-maajoukkueessa se menee niin, että pelaajat näyttävät omissa seurajoukkueissaan. 

– Sitten kun he ovat valmiita Huuhkajiin, he raivaavat sen tien niin kuin esimerkiksi Oliver Antman, Daniel Håkans ja Matti Peltola ovat tehneet. Tämä on se tie, jota tullaan Huuhkajiin, mutta on varmasti pelaajia, jotka ovat erittäin mielenkiintoisia esimerkiksi alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, Nurmela sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat