Markku Kanerva kierteli kysymystä Roman Eremenkosta – kivikova Puola-ottelu kertoo Huuhkajien päävalmentajalle, ”ketkä pärjäävät näissä kinkereissä”

3:16
Tulosruutu tiistaina: Markku Kanerva ennakoi Puola-maaottelua.

Roman Eremenkon tilanne puhutti jälleen ennen keskiviikon maaottelua, jossa Huuhkajat kohtaa Fifan maailmanrankingin sijalla 19 majailevan Puolan.

Roman Eremenkoa ei ole nähty maajoukkueessa sitten syksyn 2016, jolloin hän joutui kahden vuoden kilpailukieltoon kokaiinia sisältäneen dopingnäytteen vuoksi.

Eremenkon tilanne maajoukkueessa on ollut sen jälkeen epäselvä. Keskikenttätaituri on sittemmin ilmoittanut kiinnostuksestaan maajoukkuepelejä kohtaan, mutta on myös kieltäytynyt ainakin kertaalleen kutsusta.

Eremenko nousi jälleen puheenaiheeksi ennen keskiviikkoista maaottelua Puolaa vastaan. Päävalmentaja Markku Kanerva kierteli vastauksessaan, kun häneltä kysyttiin, onko Eremenko enää maajoukkueen käytettävissä.

– Tarve määrittää pitkälti sitä, ketä kutsutaan. Meillä on pelipaikoista aika kova kilpailu, Kanerva aloitti.

– Ovea ei ole suljettu, mutta meillä on tietty konsensus siitä, miten tässä asiassa edetään. Se jääköön meidän väliseksi.

Kanervalta kysyttiin vielä tarkennusta edelliseen lausuntoon. Eikö Eremenko siis mahtunut nyt nimettyyn joukkueeseen?

– Näin sen voi myös tietyllä tavalla tulkita. Totta kai meidän kaikkien tähtäin on pärjätä EM-kisoissa, ja nämä ovat tietyllä tavalla myös valmistavia pelejä. Nyt nämä herrat, jotka ovat mukana, saavat näyttömahdollisuutensa. He ovat antaneet hyviä viitteitä siitä, että he pärjäävät ja haluavat tulla kisajoukkueeseen.

Kanerva kertoi, että ei ole ollut pitkään aikaan aktiivisesti yhteydessä Venäjän liigan Rostovissa pelaavaan Eremenkoon.

– En mä lähde tuota spekuloimaan, onko hän käytettävissä, ei. Mutta tosiaan meillä on tietty yhteisymmärrys, missä mennään tällä hetkellä. Okei, siitä voi päätellä, että jos hän ei ole mukana, niin hän ei ole toistaiseksi mukana, Kanerva summasi.

"Mitä se taso on timanttisella huipulla"

Suomi kohtaa maaottelussa Puolan keskiviikkona Gdanskissa. Vastus on lähes kovinta mahdollista luokkaa. Fifan rankingissa maa on sijalla 19.

Kanervan mukaan Puola valikoitui aikanaan Suomen maaotteluvastustajaksi, jotta Huuhkajat saisi EM-kisoihin harjoitusta suuria maita vastaan pelaamisesta. Toisessa Kansojen liigan ulkopuolisessa maaottelussa Suomi pelaa Ranskaa vastaa marraskuussa.

Kun Suomi kohtaa ensi kesäksi siirretyissä EM-kisoissa Venäjän, Belgian ja Tanskan, nyt valitut maaotteluvastustajat ovat Kanervan arvion mukaan vähintään yhtä kovia joukkueita.

– Sitä kautta saadaan myös meidän omasta pärjäämisestämme tietoa ennen kaikkea pelaajakohtaisesti – ketkä pärjäävät näissä kinkereissä tämän tasoisia vastustajia vastaan. Se helpottaa ratkaisujen tekemistä toukokuun lopulla, kun joutuu viimeistään sen (EM-)joukkueen nimeämään, Kanerva avasi.

Suomi pelaa viikon sisällä kolme ottelua, kun Puolan-reissun jälkeen sillä on edessään kaksi kotipeliä Kansojen liigassa. Siksikin Gdanskissa luvassa lienee pelaajakokeiluja.

Varmuudella avauskokoonpanossa on ainakin Joni Kauko, joka puhui virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa Huuhkajien uuden pelisysteemin puolesta.

Aiemmin tänä syksynä Irlantia vastaan vieraissa 3–5–2-järjestelmä toi vierasvoiton, ja peli kulki ajoittain kuin perinteisellä 4–4–2-ryhmityksellä parhaimmillaan.

– Toimiessaan se on todella hyvä systeemi. Meiltä löytyy hyvät pelaajat siihen, ja jos se saadaan toimimaan, meitä on aika vaikea voittaa, Kauko kehui.

– Se on meille vielä uusi systeemi, olemme tottuneet pelaamaan vähän eri tavalla. Se on kuitenkin tärkeää, että meillä on erilaisia systeemejä ja pystymme muokkaamaan pelaamistamme.

Materiaaliltaan ylivertaista Puolaa vastaan voi ennakoida Kanervan lähtevän peliin jälleen 3–5–2-ryhmityksellä.

– Nähdään vähän, mitä se taso on siellä timanttisella huipulla. Tämä on hyvä paikka testata, mitä se meno on, Tanskan Esbjergissä ammatikseen pelaava Kauko summasi.

Suomi kohtaa Puolan maaottelussa Gdanskissa keskiviikkona kello 21.45 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja