Mainos

"Madonnan vaikutus yleisöön on valtavaa"

Madonnaan liittyy paljon feministisiä puolia, ja naisesta on tehty runsaasti akateemisia tutkimuksia ympäri maailmaa. Valtiotieteen tohtori, kirjailija Kalle Haatanen sanoo MTV:n Huomenta Suomessa, että Madonna on tässä mielessä hyvin kiinnostava artisti.

- Hän on muuntautumiskykyinen ja juuri tämä sukupuolirooleilla leikittely on sellainen teema, että siinä on jatkuvasti jotakin uutta, vaikka Madonna viisikymppinen onkin, Haatanen kiteyttää.

Haatasen mielestä Madonna kuuluu vahvasti niin sanottuun postfeministien kategoriaan. Siinä ei kyseenalaisteta radikaalisti naisrooleja, vaan päinvastoin leikitellään niillä.

- Madonnan jatkuva muutos ja leikittely edustaa tällaista postfeminististä ajattelua. Madonnan vaikutus yleisöön ja fanipohjaan on ollut valtavaa, sanoo Haatanen.

Madonna murtanut naiskuvaa

Madonna tekee suurta bisnestä ja on menestynyt siinä. Hän on monessa mielessä murtanut perinteistä naiskuvaa.

- Madonnan jälkeen moni naisartisti on kyennyt parantamaan keikkapalkkioitansa ja levymyyntiään. Kyllä Madonnan ansiosta on tapahtunut suuria muutoksia sukupuoliajattelussa.

Eilisessä konsertissa oli mukana myös poliittista sanomaa: nälkää näkeviä lapsia, diktaattoreja, ilmastonmuutosta. Mutta pystyykö pop-musiikilla vaikuttamaan?

- Mielestäni jossain määrin. En haluaisi olla liian kyyninen ja ajatella, ettei pysty. On kuitenkin ehkä hieman yllättävää hyökätä kulutuskapitalismia vastaan, kun halvimmat konserttiliput maksoivat peräti 99 euroa, Haatanen toteaa.

(MTV3)

Katso valtiotieteen tohtori Kalle Haatasen haastattelu (Huomenta Suomi 7.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.