Mainos

Madeleinen perhe suuttui lokakampanjasta

Hotellihuoneestaan Portugalissa kolme kuukautta sitten kadonneen brittitytön perhe on suivaantunut Portugalin lehtien viime päivien kirjoittelusta.

Hotellihuoneestaan kadonneen 4-vuotiaan Madeleine McCannin vanhemmat, Kate ja Gerry McCann, ovat kritisoineet viime päivien portugalilaisia lehtikirjoituksia. Niiden mukaan poliisi tutkii nyt Madeleinen katoamista murhana eikä sieppauksena.

Väitteiden pohjana ovat McCannien hotellihuoneesta löydetyt verijäljet, joita tutkitaan parhaillaan laboratoriossa Birminghamissä. Tutkimuksia tekevä Forensic Science Service on sama taho, jota Suomenkin poliisi käytti Bodom-tutkimusten DNA-testeihin.

Pisimmälle hurjissa väitteissään on mennyt Diario de Noticías -lehti, jonka mukaan epäilyt Madeleinen kuolemasta ovat saaneet vahvistuksen, kun poliisi on kuunnellut tytön vanhempien ja perhepiirin puhelinkeskusteluita ja tutkinut heidän sähköpostiliikennettään.

McCannien ystävät ovat ilmaisseet iljetyksensä Portugalien lehtien kirjoittelulle, jonka he leimaavat loanheitoksi.Englantilaisen Evening Standard-lehden haastattelema McCannien perhetuttu, Rachael Oldfield, kertoi monien Portugalin lehdissä olleiden väittämien olevan täysin vääriä. Hänen mukaansa lehtien kirjoittelut murhatutkimuksesta eivät täsmää sen kanssa mitä poliisi on kertonut McCanneille. Oldfield illasti McCannien kanssa sinä iltana, kun Madeleine katosi huoneestaan.

McCannien tiedottajan mukaan perhe on tehnyt koko ajan hyvää yhteistyötä Portugalin poliisin kanssa.

Belgian poliisi etsii mustaa Volvoa

Belgiassa poliisi etsii edelleen mustaa Volvoa, johon Madeleinen näköisen tytön nähtiin nousevan viime viikolla. Hän oli ravintolassa Tongerenin kylässä hollantilaisen miehen ja englantia puhuvan naisen kanssa, kun belgialaisnainen tunnisti mielestään 100-prosenttisen varmasti Madeleinen. Seurue ehti kuitenkin poistua ennen poliisin saapumista.

Tytön käyttämästä juomapullosta löydetty DNA kuului miehelle, mutta tutkijat eivät sulje pois mahdollisuutta, että tyttö olisi voinut Madeleine.

(MTV3 - Sky News)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.