Mainos

Maavoimille uusia taisteluajoneuvoja

Puolustusministeriö tilaa uusia TA 2000-taisteluajoneuvoja maavoimien käyttöön 1,3 miljardilla markalla.

TA 2000 taisteluvaunu

Maavoimille tulevat uudet taisteluajoneuvot toimittaa Patria Hägglunds, jonka suomalainen Patria Industries ja ruotsalainen Hägglunds Vehicle omistavat puoliksi. Rahat ajoneuvojen hankintaan on varattu jo aiemmin.

Hankinnan taustalla on keväällä 1999 Ruotsin ja Suomen puolustusministeriöiden tekemä aiesopimus sotilasajoneuvoihin liittyvästä teollisuusyhteistyöstä. Yhteistyön myötä Ruotsi hiljattain osti 104 Pasi-miehistönkuljetusajoneuvoa Suomesta.

Nyt tilatut 57 CV9030 -taisteluajoneuvoa tulevat Karjalan Prikaatin käyttöön. Vaunujen alustat toimittaa Hägglunds Vehicle ja tornien kokoonpanon sekä vaunujen viimeistelyn hoitaa Patria Vehicles. Kaupan arvosta 55 prosenttia tekee Patria ja hankkeen työllistämisvaikutukseksi on laskettu noin 400 miestyövuotta.

Tilattu taisteluajoneuvo on palveluskäytössä Ruotsissa ja Norjassa. Lisäksi Sveitsi on valinnut kyseisen vaunutyypin. Suomeen toimitettava taisteluajoneuvo on varustettu 30 mm:n konetykillä. Ase on vakautettu, joten vaunu voi tulittaa myös vaunun liikkuessa. Vaunu voi liikkua myös pimeässä. Sitä kuljettaa kahdeksan jääkäriä varusteineen. Ensimmäiset vaunut saadaan Karjalan Prikaatiin vuoden 2003 aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.