Mainos

Maataloustuottajille verohelpotusta polttoöljykuluihin

Helpotuksen taustalla on MTK:n esittämä vaatimus maataloustuottajien toimeentulon parantamisesta.

Hallitus on saamassa valmiiksi lakiesityksen, jolla kevennetään maataloustuottajien polttoaineiden ja sähkön verotusta, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan tästä vuodesta lähtien EU-tukiin oikeutetut maatalouden harjoittajat voivat hakea yhteensä 19,5 miljoonan euron veronpalautukset. Myös viime vuoden kuluista voi hakea veronpalautusta.

Kasvihuoneviljelijät saavat jo entuudestaan helpotusta kevyen ja raskaan polttoöljyn valmisteverosta. Nyt helpotus laajenee.

Suunnitellussa sähkönkäytön tuessa sähkön tuotantotavalla ei ole merkitystä, kunhan kyse on verotetusta sähköstä eikä esimerkiksi maatilan itse tuottamasta energiasta. Esityksen myötä uusiutuvien energianlähteiden käyttö muuttuu suhteellisesti entistä kannattamattomaksi.

Helpotuksen taustalla on Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton MTK:n runsas vuosi sitten esittämä vaatimus maataloustuottajien toimeentulon parantamisesta.

Polttoaine- ja sähköverohelpotus on todettu ainoaksi keinoksi parantaa maatalouden elinkeinojen harjoittajien toimeentuloa tasaisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.