Mainos

Maataloustuet nyt julki netissä

Maatalouden EU-tukien julkaiseminen on alkanut internetissä. Maaseutuviraston nettipalvelun avulla pääsee näkemään esimerkiksi nimen ja verotuskunnan mukaan maatalousyrittäjän saamat tuet.

Tukiluettelossa ovat sekä Euroopan unionin maksamat maataloustuet että maaseudun kehittämistuet. Ensimmäiseksi on julkaistu tiedot Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta maksetuista tuista ajalta 1.1.–15.10.2007. Maaseutuvirasto vastaa tietojen julkaisemisesta Suomen osalta.

Tukitietojen internet-julkaiseminen perustuu komission viime keväänä vahvistamiin sääntöihin. EU edellytti tuolloin, että kehittämistuet tammi–lokakuulta 2007 julkaistaan viimeistään 30.9.2008. Jatkossa sekä tukirahastosta että maaseuturahastosta maksetut tuet julkaistaan aina huhtikuun loppuun mennessä edelliseltä, lokakuussa päättyneeltä varainhoitovuodelta. Näin lokakuussa 2008 päättyvän varainhoitovuoden tiedot julkaistaan vuoden 2009 huhtikuun loppuun mennessä.

Tietoja voi järjestelmässä hakea nimen, paikkakunnan, rahaston, saadun tukisumman tai näiden hakukriteerien yhdistelmän perusteella.

Kansalliset tuet saa pyytämällä

Kansallisten tukien julkistaminen EU-mallin mukaan internetissä ei ole mahdollista. Menettely on vastoin Suomen perustuslain mukaista yksityisyyden suojaa ja henkilötietolakia. Rekisteritiedot ovat kuitenkin julkisia maaseutuelinkeinohallinnon tietojärjestelmistä annetun lain mukaan. Maaseutuvirasto vastaanottaa tiedonluovutuspyyntöjä ja luovuttaa tietoja oman toimialansa rekistereistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.