Maanvyörymä Pohjois-Norjassa tuhosi satoja metrejä tietä, kolme ihmistä evakuoitiin – onnettomuuspaikka vain 50 kilometriä Suomen rajalta

Norjan poliisi lopetti kadonneiden etsimisen – Gjerdrumissa tapahtui tänään uusi maanvyöry 1:05
Norjan Gjerdrumissa tapahtui tammikuun alussa maanvyöry, katso video tapauksesta.

Pohjois-Norjassa Tenon kunnassa on sattunut maanvyörymä, joka on tuhonnut maantietä noin 250 metrin matkalta. Varhain sunnuntaiaamuna sattuneen maanvyörymän ei viranomaisten mukaan tiedetä aiheuttaneen loukkaantumisia.

Viranomaiset kertovat evakuoineensa alueen mökeistä kolme ihmistä.

–  Olemme tarkistaneet kymmenestä viiteentoista rakennusta onnettomuuspaikan läheisyydestä. Katsomme evakuoinnin päättyneeksi, tehtävänjohtaja Sondre Olsen Bakka kertoi uutistoimisto NTB:lle.

Onnettomuuspaikka on tiellä 98 Jäämeren rannalla, ja kunnan viranomaiset ja geologit tarkastavat aluetta. Tie on poikki määrittämättömän ajan. Poliisin mukaan kenenkään ei kuitenkaan uskota jääneen eristyksiin. Kiertotieksi suositellaan E6-tietä Lakselvin kautta.

Tenon kunta sijaitsee Finnmarkin läänissä Suomen rajalla. Onnettomuuspaikalta on matkaa Suomen rajalle Nuorgamiin tietä pitkin reilut 50 kilometriä.

Norjassa tapahtui edellinen maanvyöry loppuvuodesta, lue lisää tapauksesta täältä: MTV seuraa: Maanvyöry iski asuinalueelle Norjassa

Lue myös:

    Uusimmat