Mainos

Maanmittauslaitos: Nyt kannattaa ostaa omakotitontti

Maanmittauslaitoksella on iloisia uutisia omakotitalon rakentamisesta haaveileville. Laitoksen tilastojen mukaan omakotitonttien kysyntä on nimittäin hiljenemässä, ja sen myötä myös tonttihinnat ovat notkahtaneet.

Kauppalehden haastattelema Maanmittauslaitoksen asiantuntija Juhani Väänänen ennustaa, että tänä vuonna tehtyjen tonttikauppojen lukumäärä ja hintataso jää viime vuotta pienemmäksi.

Tilastojen mukaan pientalotontteja on myyty tämän vuoden alkupuoliskolla 35 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan.

Laitos kannustaakin Kauppalehdessä omakotitalojen rakentajia kiirehtimään tonttikauppoihin, mutta muistuttaa samalla ostajia vertailemaan tarjontaa tarkkaan. Esimerkiksi Maanmittauslaitoksen ylläpitämästä kauppahintarekisteristä näkee alueella toteutuneiden tonttikauppojen hintatiedot.

Kysynnän vaimenemisesta huolimatta tonttihinnat eivät ole välttämättä seuranneet perässä. Kauppalehden mukaan muun muassa Uudellamaalla tonttikauppoja on tehty lähes puolet vähemmän kuin huippuvuosina, mutta hinnat ovat pudonneet vain muutamia prosentteja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.