Mainos

Maankuulu makkaratehtailija Veijo Votkin syytettynä laittomasta karhunlihasta – oikeuskäsittely varjostaa lihamestarin suurta merkkipäivää

Helsingin käräjäoikeudessa puidaan tänään makkaritehtailija Veijo Votkinin saamia syytteitä laittomasta karhunlihan hankinnasta.

Epäilty rikos tapahtui vuonna 2016 Votkinin tilattua yritykselleen Lihatukku Veijo Votkin Oy:lle sata kiloa karhunlihaa virolaiselta yritykseltä.

Syyttäjän mukaan Votkin jätti huolehtimatta, että lihaerällä olisi EU-todistus, joka olisi sallinut karhunlihan oston ja myynnin. EU-todistus koski uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa koskeva yleissopimusta, joka rahoittaa karhunlihan hankkimista kaupallisiin tarkoituksiin.

Ihmettelee Iltalehdelle syytteitä merkkipäivänään

Votkinin oli lihat saatuaan tehnyt hakemuksen EU-todistuksen saamiseksi lihaerälle.

Iltalehden haastattelussa Votkin kertoo, että lihat myyneellä yrityksellä on aina aiemmin ollut paperit kunnossa. Hänestä nämä yritykset tulisi saattaa vastuuseen hänen sijaansa. Hän ihmettelee myös sitä, että hänen oma ilmoituksensa johtaisi nyt seuraamuksiin.

– Eihän tässä ole mitään järkeä, hän kommentoi lehdelle oikeuskäsittelyn venymistä.

Asian käsittely on viivästynyt, ja sen käsittely varjostaa Votkinin kannalta merkityksellistä päivää: 71-vuotias Votkin on tänään ollut liha-alalla tasan 50 vuotta.

Votkinille vaaditaan haastehakemuksen mukaan vähintään 30 päiväsakon sakkorangaistusta luonnonsuojelurikkomuksesta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja