Mainos

Maaliskuussa valmistuu 70 poliisia – viidelle luvassa töitä

Poliisit, kuva: Lehtikuva

Poliisiammattikorkeakoulusta pian valmistuva Saija Töyrälä on helpottunut. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja sisäministeri Anne Holmlund (kok.) lupasivat tänään poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoille, että poliiseille riittää töitä tulevaisuudessa.

Niin poliisiylijohtaja Paatero vakuutti myös viime vuoden lopulla. Silloin Paatero sanoi, että suurin osa työtä vailla olevista poliiseista saataisiin työllistettyä vuoden 2009 aikana.

Tällä viikolla ennustetta rukattiin hieman: kaikki valmistuneet poliisit saisivat töitä viimeistään vuonna 2010 tai 2011.

- Sen jälkeen täällä oli aika lannistunut mieliala. Kurssi oli näreissään puheiden perumisesta, Töyrälä sanoo.

Helmikuun lopulla valmistuu noin 70 poliisia. Töyrälän mukaan heistä enintään viidelle on tarjottu mahdollisuutta töihin. Töyrälä on hakenut poliisin paikkaa Pääkaupunkiseudulta, mutta odottaa vielä vastausta hakemukseensa.

- Tilanne tuntuu tosi pahalta, tästä ollaan puhuttu koulussa paljon. Onneksi tämän päivän tiedotustilaisuus kevensi mielialaa. Holmlund ja Paatero lupasivat henkilökohtaisesti, että töitä riittäisi meille valmistuville kuukausien kuluessa.

Ministeri Holmlund pyysi opiskelijoilta kärsivällisyyttä työpaikan odottelussa.

- Osa teistä, jotka valmistutte loppuvuodesta, saatatte joutua odottamaan ensimmäistä työpaikkaanne hetken ajan, Holmlund sanoi opiskelijoille sisäasianministeriön mukaan

- Nyt on vain pakko luottaa, koska kuukauden päästä me putoamme tyhjän päälle. Lupaukset on nyt annettu, nyt ne pitää lunastaa, Töyrälä sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.