Mainos

Maaliskuun inflaatio 1,8 prosenttia

Kuluttajahinnat nousivat maaliskuussa vuoden takaisesta 1,8 prosenttia eli samaa tahtia kuin helmikuussakin.

Tilastokeskuksen lukujen mukaan inflaatiota kiihdytti erityisesti elintarvikkeiden ja niistä ennen kaikkea hedelmien, vihannesten ja lihan kallistuminen. Elintarvikkeiden vaikutus hintojen nousuun oli 0,9 prosenttiyksikköä.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan tavaroiden ja palveluiden hintojen nousu vaikutti inflaatioon 0,3 prosenttiyksikköä. Vuokrankorotusten vaikutus oli 0,2 prosenttiyksikköä, samoin kuin terveydenhoidon kallistumisen.

Korkojen lasku taas alensi inflaatiota 0,7 prosenttiyksikköä. Myös polttoaineet olivat viime kuussa edelleen halvempia kuin vuosi sitten, mikä hillitsi inflaatiota 0,3 prosenttiyksikön verran.

Helmikuusta maaliskuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,5 prosenttia. Se johtui suurimmaksi osaksi vaatteiden alennusmyyntien päättymisestä sekä polttonesteiden kallistumisesta.

Emu-maiden inflaatio oli Eurostatin yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin ennakkotietojen mukaan maaliskuussa 2,5 prosenttia ja Suomessa 2,6 prosenttia.

Eurostatin arvio Emu-alueen inflaatiosta perustuu Saksan ja Italian julkaisemiin ennakkotietoihin ja energian hintakehitykseen. Eurostat julkaisee maaliskuun kuluttajahintaindeksit keskiviikkona.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.