Mainos

Maajussi-Lauri isännöi yhtä Suomen vanhimmista sukutiloista ja on valmis löytämään rakkaan rinnalleen: "Tähdet olivat oikeassa asennossa"

10:43

Maajussi-Lauri pyörittää perinteikästä sukutilaa ja etsii vierelleen rakasta, jonka kanssa rakentaa yhteinen elämä Turun saaristossa.

Rakastettu Maajussille morsian palaa jälleen televisioon kahdennentoista kauden voimin. Lauantaina 9. maaliskuuta MTV3-kanavalla esittäytyvät kahdeksan uutta maajussia, jotka ovat valmiita löytämään rinnalleen elämänsä rakkauden. 

Ohjelmassa tavataan 31-vuotias maajussi-Lauri Velkualta, Turun saaristosta. Lauri pyörittää sukutilaa, joka on ollut toiminnassa ja hänen äitinsä puolen suvun omistuksessa 1540-luvulta, Ruotsin vallan ajoista asti.

Laurin velipuoli vihjaili hiljattain miehelle, pitäisikö tämän hakeutua Maajussille morsian -ohjelmaan. Idea iskostui Laurin mieleen, joka totesi, että ohjelmaan hakeminen voisi tosiaan olla mukava idea. 

– Tähdet olivat oikeassa asennossa, Lauri nauraa. 

Kaikista tärkeintä on kemia

Lauri on ollut sinkkuna muutaman vuoden ajan. Hänellä on takanaan muutama pidempi suhde, joista yksi kesti hieman yli kymmenen vuotta. Nyt, muutaman vuoden vapaalla jalalla oltuaan mies on sitä mieltä, että olisi mukavaa löytää rinnalle rakas. 

Maajussi ei halua asettaa kriteerejä tulevalle puolisolleen, sillä hän uskoo ennen kaikkea kemioiden kohtaamiseen.

– Tärkein asia on, että löytyy se joku juttu, kemia tai joku mikä mätsää vaan niin kovin. Kriteerit on sitten ihan toissijainen juttu siinä kohtaa. Onko se sitten rakkaus vai mikä se onkaan, mikä se vetovoima sitten on, miksi sitä sanoisi. 

Lauri kuitenkin toivoo, että tuleva kumppani olisi iloinen sekä luotettava. Olisi myös mukavaa, mikäli puolisolta löytyisi hieman yrittäjähenkisyyttä sekä ymmärrystä yrittäjän arkea kohtaan. Maatilan emäntä ei kuitenkaan tarvitse olla, eikä semmoiseksi ryhtyä. 

– Tietty voisi hän ihan nätin näköinenkin olla, Lauri toteaa pilke silmäkulmassa. 

Yhden Suomen vanhimman sukutilan isäntä

Lauri isännöi kotitilaansa Turun saaristossa, jonka historian pituus on Suomessa erittäin harvinainen. Tila on säilynyt saman suvun omistuksessa 1500-luvun alkupuolelta asti. Tilan toiminta painottuu nykyään pitkälti maatilamatkailuun ja mökkien vuokraamiseen. Lisäksi Lauri pyörittää veljensä kanssa Vanha salakuljettaja -ravintolaa ja vierasvenesatamaa. 

Jotta tekeminen ei loppuisi kesken, Lauri on mukana myös järjestämässä lietolaista rock-festivaalia SmugglerRokia sekä Naantali Sunfestival -tapahtumaa. 

Kumppanille ja rakkaudelle kuitenkin olisi aina aikaa sekä tilaa. 

– Kyllä sen olen tässä muutaman vuoden aikana todennut, ettei tämä yksinelo mun juttuni ole kuitenkaan, vaikka se helppoa onkin sinällään. Helppoa, kun ei tarvitse sanoa kellekään, että nyt menee töissä vähän kauemmin. Mutta ei se pitkässä juoksussa kuitenkaan ole se juttu. 

Ollessaan parisuhteessa Lauri tykkää huomioida kumppaniaan mukavilla asioilla sekä pienillä yllätyksillä, mikä tilanteen mukaan parhaalta vain tuntuu. 

– Jos on jotkut vähimmäiskriteerit romantikolle, niin kyllä minä ne varmasti täytän, Lauri vitsailee. 

Kirjoita maajussille tästä

Maajussille morsian -esittelyjakso lauantaina 9. maaliskuuta klo 19.30!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja