Maajussi-Aino emännöi satoja vuosia vanhaa maatilaa ja etsii elämäänsä turvallista parisuhdetta: "Voisin olla siellä kirsikkana kakun päällä"

Aino etsii rakkautta Maajussille morsian -ohjelmassa 2:34
Kurkkaa videolta, millainen persoona Aino on ja miltä näyttää hänen satoja vuosia vanha tilansa.

Maajussille morsian -ohjelmassa maajussi-Aino etsii miestä, jonka kanssa viettää tasaista ja mukavaa yhteistä arkea.

Maajussille morsian -ohjelma tulee jälleen kahdeksan rakkaudennälkäisen maajussin voimin, jotka etsivät tulevalla tuotantokaudella tuttuun tapaan rinnalleen puolisoa. Kausi starttaa maanantaina 13.3. esittelyjaksolla, joka löytyy jo MTV Katsomosta ja esitetään MTV3-kanavalla kello 20 alkaen.

Maajussien joukkoon kuuluu maajussi-Aino, 40, joka emännöi Varsinais-Suomen Tarvasjoella sijaitsevaa 1500-luvulla perustettua tilaa. Ainon suvulla tila on ollut 1890-luvulta lähtien ja sen pellot ovat tällä hetkellä luomuviljelyssä. 

Maajussi työskentelee tilansa ulkopuolella erityisluokanopettajana. Hänellä on kolme kouluikäistä lasta, jotka asuvat pääsääntöisesti äitinsä luona. 

Maajussille morsian on ohjelmana Ainolle hyvin tuttu: sitä on maajussin mukaan tullut katsottua aivan alusta lähtien. Aino kertoo MTV Uutisille, että ajatus osallistumisesta itse ohjelmaan on kuitenkin aika tuore. 

– Muutamat ystävät ovat vähän niinkun vitsillä sanoneet, että kyllä minut pitäisi tähän ilmoittaa. Mutta ehkä olen ajatellut sitten, etten varmaan ole mikään sellainen tyypillinen maajussi, kun kuitenkin teen päivätyön ihan muualla. Mutta tuon vanhan tilan pitäminen on minulle todella tärkeä asia ja elämäntapa, mutta ei tulonmuodostuksen kannalta.

Aino erosi vajaa kolme vuotta sitten lastensa isän kanssa. Tämän jälkeen maajussin elämässä on ollut joitakin "lyhyempiä juttuja", mutta se oikea ei ole vielä osunut kohdalle. 

Maajussi kertoo etsivänsä nyt rinnalleen aikuista miestä, jolla olisi oma elämä tasapainossa ja jonka arjessa olisi tilaa myös Ainon kaltaiselle iloiselle, maalla asuvalle naiselle. Itsekeskeisyys tai lapsellisuus sen sijaan ovat piirteitä, joista Aino ei välitä. 

Ainon haaveissa olisi siis löytää vierelleen vakaa ja rauhallinen mies.

– Haaveilen yhteisestä arjesta, se on hirveän tärkeä asia, mutta en välttämättä haluaisi kenenkään miehen elämää ihan totaalisesti mullin mallin pistää. Arvostan sitä, että miehellä on omassa elämässä jo tärkeitä asioita, ja voisin olla siellä sitten tavallaan kirsikkana kakun päällä tietyllä tavalla. 

Maajussi kuvailee itse olevansa varsin helposti asioista innostuva. Hän tarttuu mieluusti uusiin asioihin esimerkiksi harrastusten parissa ja matkustelisi myös mielellään. Ainon lapset alkavat olla sen verran isoja, etteivät he tai maajussin vanha sukutilakaan vaadi maajussilta enää jatkuvaa läsnäoloa. Näin ollen Ainolla olisi aikaa uusille asioille – ja uudelle ihmiselle. Hän haaveilee siitä, että saisi ylläpitää vanhaa tilaansa sen arvoa mukaillen ja voivansa elää siinä sivussa tasapainoista ja hyvää elämää.

– Haluaisin tilaani sillä tavalla kehittää, että se saisi vielä tietyllä tavalla kukoistaa. En halua, että vanhat rakennukseni ränsistyvät, vaan että niillä tulee olemaan vielä käyttöä. 

Maajussille morsian -sarjan 16. tuotantokausi esitetään MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla syksyllä 2023. 

Lue myös:

    Uusimmat