Maajussi-Teemu perusti maatilansa käytännössä aivan tyhjästä: "Perse oli niin auki, että sydämeen asti tuuli"

Töllötuomarit – Maajussi-Teemu 1:58
Kuinka Teemu lopulta päätyi maatilanisännäksi? Katso!

Maajussi-Teemu on valmis löytämään Maajussille morsian -ohjelmasta yrittäjähenkisen elämänsä rakkauden.

Maajussille morsian  tulee taas ja kahdeksan rakkaudennälkäistä maajussia ympäri Suomen etsivät rinnalleen sitä oikeaa elämänkumppania. 

39-vuotias maajussi-Teemu löytyy tästä joukosta. Kurikassa asuva Teemu pitää isoa maitotilaa, jossa kasvatetaan myös nuorkarjaa ja pelloilla rehua. Teemu itse ei ole maatilalta kotoisin, vaan hän osti vuonna 2006 huonossa kunnossa olleen tilan itselleen ja on siitä edelleen laajentanut ja kehittänyt sitä nykyiselleen. Nykyään Teemun tilalla on hänen itsensä lisäksi kahdeksan työntekijää. 

– Se työ nyt on ollut aika lailla sellainen määrittelevä tekijä tässä elämässä. Aika lailla koko kropalla tässä on tehty, kun tässä on aika sellaisista vaatimattomista lähtökohdista lähdetty. 

Tilan ostaessaan Teemu oli vielä nuori, vasta 21-vuotias maajussinalku. 

– Ei silloin ollut mitään: ei rahaa, ei kokemusta ja perse oli niin auki, että sydämeen asti tuuli. Mutta into oli todella kova päästä tällaiseen kiinni, ja se siinä sitten kantoi, kun löytyi vielä sopiva paikka, joka ei ollut liian valmis paketti. 

Teemulla on taustallaan pitkä parisuhde, josta hänellä on kolme poikaa, jotka ovat iältään 19-, 15- ja 14-vuotiaat. Ero lasten äidistä tuli yli kymmenen vuotta sitten. Sittemmin eripituisia tapailu- sekä seurustelusuhteita on myös ollut. Teemu kuvailee itse eläneensä jokseenkin "vaihtelevaa parisuhde-elämää" jonkin aikaa ja kuullut vuosien varrella useita heittoja siitä, pitäisikö hänen hakeutua etsimään morsianta televisioon.

Lopulta Teemun pää kääntyi ja hän päätyi hakemaan itse mukaan ohjelmaan, johon osallistumista pitää nyt mielenkiintoisena uutena mahdollisuutena. 

Arjen puurtamisen vastapainoksi elämäniloinen kumppani haussa

Maajussin arkielämä on varsin kiireistä ja työntäyteistä. Työn ulkopuolella tai jopa työpäivien lomassa Teemun on kuitenkin mahdollista nollata päätään muun muassa talvisin hiihtämällä. Myös kavereiden kanssa silloin tällöin toteutetut saunaillat sekä yhteiset reissut ovat tärkeitä piristyksiä ja virtapiikkejä maatilalla puurtamisen lomassa. 

Lisäksi Teemu on raskaan musiikin ystävä, ja bongaileekin silloin tällöin keikkoja sopivalta etäisyydeltä.

Teemu kertoo nyt etsivänsä rinnalleen puolisoa, joka olisi rento ja positiivisella asenteella varustettu, eikä tuppaisi stressaamaan pikkuasioista. 

– En ole itse mitenkään kauhean pedantti henkilö, niin jos toinen on kovasti sellainen, hän ei ehkä sitten mua jaksa katsella kauhean kauaa. 

Sekä ulkoinen ja sisäinen olemus ovat Teemun tarkkailulistalla puolisoa etsiessä. Tärkeää hänelle on nähdä esimerkiksi se, kuinka "ihminen kantaa itsensä".

– On sellainen sopivasti itsevarma ja ennemminkin hymyilee, kuin että olisi naama väärinpäin. Positiivinen elämänasenne, ettei ole aina kaikki asiat huonosti. Sellainen yleinen olemus on ehkä se, mikä eniten kiinnittää huomion. 

Maatilan töihin tulevan puolison ei tarvitse osallistua, mutta Teemulle ensiarvoisen tärkeää on se, että puoliso ymmärtää hänen työnsä olevan aikaavievää ja haastavaa. Vastapainoksi kumppanin kanssa voisi sitten ottaa yhteisiä irtiottoja arjen puurtamisesta. 

– Lähteä reissuun tai muuten jakaa mukavia kokemuksia yhdessä. 

Vaikka Teemulla on omia lapsia entuudestaan, ei hän täysin poissulje sitä, etteikö hän voisi ryhtyä vanhemmuuteen vielä kertaalleen uuden puolison kanssa. Tuolloin suhteen tulisi kuitenkin olla vakavasti vakiintunut, sillä kevyin mielin Teemu ei päätöstä tekisi. 

– Sen verran olen ainakin ajatellut, kun on tuon yhden sarjan tuosta holtannut niin, että heitä viikonloppuisin on kuljetellut, niin sellaiseen en ainakaan enää lähde. Jos rupeaisi (miettimään lasten hankkimista taas), niin pitäisi sen olla niin varmalla pohjalla, että siinä olisi semmoinen ajatus, että tässä nyt ollaan ainakin samaa porukkaa sitten. 

 Jos kiinnostuit Teemusta tai jostakin toisesta maajussista, voit lähettää maajusseille kirjeen täällä.

Maajussille morsian alkaa jälleen – kirjoita maajussille! 0:20
Mitä Maajussille morsian -kaudella on luvassa? katso! 

Maajussille morsian -ohjelman esittelyjakso keskiviikkona 14. helmikuuta MTV3-kanavalla kello 21.00 ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat