Maajussi-Harri, 41, on samalta kylältä kuin maajussi-Anna-Reetta – hakeutui ohjelmaan yhden ajatuksen saattelemana

Töllötuomarit – Maajussi-Harri 1:29
Maajussi-Harri kertoo esittelyvideolla avoimesti, että hän olisi valmis rakastumaan.

Kiviapajalta kotoisin oleva maajussi-Harri kertoo tarvitsevansa hieman avustusta Maajussille morsian -ohjelmasta löytääkseen elämänsä kumppanin.

Maajussille morsian  tulee taas ja kahdeksan rakkaudennälkäistä maajussia ympäri Suomen etsivät rinnalleen sitä oikeaa elämänkumppania. 

41-vuotias maajussi-Harri Kiviapajalta on heidän joukossaan. Harrilla on emolehmätila, jossa tuotetaan vasikoita välitykseen. Lihatuotannon lisäksi tilan pelloilla kasvaa nurmirehua sekä rehuviljaa. Myös metsätöitä tulee Harrin mukaan tehtyä.

Harri ei suinkaan ole Kiviapajan ensimmäinen Maajussille morsian -ohjelman tähti, sillä samalta kylältä kotoisin oleva Anna-Reetta etsi vuonna 2022 rakkautta ohjelmassa. Anna-Reetta rakastui puolisoehdokkaaseen Kaleviin, ja kaksikko sai esikoisensa syksyllä 2023. 

– Tunnen Anna-Reetan kyllä, tässä samalla kylällä asutaan ja ihan tuttuja ollaan. 

Maajussin mukaan Anna-Reetalla ei kuitenkaan ollut osuutta asiaan siinä, että Harri päätti hakea mukaan Maajussille morsian -ohjelmaan. 

– Kyllä tämä oli ihan oma päähänpisto, maajussi naureskelee. 

– Jotenkin tuntui siltä, että minä en sitä morsianta tule löytämään mistään muualta, se ei täällä vastaan tule. Niin täytyy nyt kokeilla tätä näin. 

Osasyy sille, miksei Harri ole aiemmin puolisoa löytänyt, liittynee hänen jokseenkin syrjäiseen asuinpaikkaansa sekä kiireiseen arkeensa maatilallisena. 

– Tässä nyt on kiinni viikon jokaisena päivänä, niin ei tule lähdettyä tuonne kylille mihinkään. Viihdyn myös hyvin kotona, ettei ole oikeastaan mitään paloakaan lähteä tuonne rientoloihin enää sen kummemmin, on nuorempana saanut mennä ihan tarpeeksi. 

Luonteeltaan Harri kuvailee olevansa jossain määrin introvertti, eikä hän omien sanojensa mukaan välttämättä ole itse se, joka tekee aloitteen lähestyäkseen vieraita ihmisiä tutustumismielessä. 

Rauhallinen kumppani Harrille

Harrilla on historiassaan muutama vakavampi seurustelusuhde, joista pidempi kesti noin 11 vuotta. Edellinen vakava parisuhde päättyi noin vuosi sitten. 

Ensisijaisesti Harri haluaisi löytää rinnalleen puolison, joka viihtyy hyvin maaseudulla. Erityisesti Harria sytyttää ihmisessä luonnollisuus ja aitous.  

Harri itse on luonteeltaan hyvin rauhallinen, ja toivoisi myös puolisoltaan leppoisaa elämänasennetta. 

– Mutta toki saisi sitä luonnetta olla myös siten, ettei ole ihan samanlainen tyyppi, vaan pikkuisen vastusta pitää aina vähän olla. Ja hyvä huumorintaju tietysti. Pitää olla hieman pilkettä silmäkulmassa, niin arkikin on sitten paljon mukavampaa. 

Kumppanina Harri kuvailee itse olevansa huomioon ottava sekä välittävä. Hän myös mieluusti on se, joka pitää yllä hyvää tunnelmaa. 

– Jollain hölmöillä jutuilla ja huumorilla esimerkiksi, tällaisella rennolla otteella elämään ja muuhun. 

Aktiivisena maajussina Harri mieluusti viettäisi vapaa-aikaa yhdessä kumppanin kanssa touhuillen, mieluusti maaseudun maisemissa ulkoillen. 

Myös perheen perustamista Harri on pohdiskellut. Vaikka hän on viihtynyt hyvin itsekseen, on viime vuosina pintaan noussut vahvemmin ajatus puolisosta ja omista lapsista. 

– Onhan se lapsiasia noussut viime vuosina pintaan ajatuksena enemmän. 

– Kyllä se jälkikasvun hankkiminen olisi, tulevaa kumppania ajatellen, olisihan se hyvä, jos sitä olisi vielä mahdollista yrittää lapsia. Elämässä on sinällään muuten kaikki palikat kohdallaan, mutta tietysti se perhe tästä niin sanotusti vähän puuttuu. Olisi kivaa, kun olisi vähän enemmän elämää torpassa. 

Harri on kaiken kaikkiaan valmis löytämään elämänsä rakkauden. 

– Olisihan se mukavaa, kun sattuisi sellainen kumppani, ettei tarvitse enää muualle vilkuilla, vaan se olisi sitten siinä. Olisi sellainen onnellinen, hyvä parisuhde ja pysyttäisiin terveinä kiikkustuoliin asti.

Maajussille morsian -sarjan 17. tuotantokausi ja Maajussille morsian: Kaikki tarinat -sarjan toinen tuotantokausi esitetään MTV:llä syksyllä 2024. Maajussille morsian -esittelyjakso MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla keskiviikkona 14.2. klo 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat