Maajoukkuetoverin sydämenpysähdyksestä säikähtänyt Therese Johaug pohtii uraansa: "Olen peloissani, myönnän sen"

Therese Johaug on järkyttynyt joukkuetoverinsa Sondre Turvoll Fosslin sydämenpysähdyksestä. Norjan hiihtomaajoukkue kertoo myös kiinnittävänsä entistä tarkempaa huomiota urheilijoiden turvallisuuteen harjoituksissa.

– Olen ennen kaikkea iloinen, että kaikki on lopulta hyvin. Se on pelottavaa, että tällaista voi tapahtua hänen kaltaiselleen terveelle pojalle, Johaug sanoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan.

26-vuotias Fossli sai sydänkohtaukseen matkalla autossa. Fosslin vaimo sai auton turvallisesti tien viereen ja paikalle osunut pyöräilijä alkoi elvyttää hiihtäjää. Muutamassa minuutissa paikalle saapunut ambulanssi kiidätti Fosslin Oslon yliopistolliseen keskussairaalaan.

Fosslin tapaus muistutti Johaugia myös tämän ystävän ja maanaisen Ida Eiden menehtymisestä äkilliseen sydänpysähdykseen kesken harjoituksen viime syyskuussa Eiden ollessa 30-vuotias.

– Onneksemme, Sondrella oli suojelusenkeli ja oikeat ihmiset ympärillään. On kuitenkin selvää, että tämä nostaa tunteita. Toiset pelkäävät ja miettivät, onko tämä todella sen arvoista, Johaug sanoo.

– Olen peloissani, myönnän sen. Mietin, onko itsensä rajoille työntäminen terveellistä sillä tavalla kuin me sen teemme, ja onko näillä asioilla yhteys.

Eiden menehtyminen ja Fosslin vaaratilanne ovat saaneet Johaugin pohtimaan omaa uraa ja sen tulevaisuutta.

– Pysyn huippu-urheilussa niin kauan kun se antaa minulle jotain. Onko kyse ensi kaudesta vai kahdesta seuraavasta, en voi antaa mitään vastausta. Mutta on myönnettävä, että olympiakulta Pekingistä ei merkitse minulla enää niin paljon kuin se saattoi merkitä muutamia vuosia sitten, Johaug sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat