Therese Johaug tuomitsee jyrkästi Petter Northugin teot: "Hän tarvitsee apua"

Norjalainen hiihtotähti Therese Johaug ei hyväksy kokaiinista kärynneen entisen huippuhiihtäjä Petter Northugin törttöilyjä.

Poliisit löysivät elokuun puolivälissä Northugin kotoa kokaiinia sen jälkeen kun tämä oli ajanut huumausaineiden vaikutuksen alaisena poliisin tutkaan 168 kilometrin tuntivauhtia. Alueella oli 110 kilometrin nopeusrajoitus. 

Johaug oli kuullut Northugin tilanteesta huhuja eikä VG:n mukaan yllättynyt tämän huumeongelmasta.

– On selvää, että hän tarvitsee ammattiapua ja nyt alkaa raskain matka. Se on luultavasti raskaampi kuin hänen matkansa kaikkiin maailmanmestaruuksiin ja olympiakultiin, Johaug sanoi.

– Ristin sormeni ja toivon sekä uskon, että hän selviää tästä. 

Suorapuheinen Johaug alleviivasi, että Northug "ei voi jatkaa näin".

– Hänen tekonsa vaarantavat muiden elämän, eikä se ole ok. Se on kaksinkertaista pahaa. Olen pahoillani Petterin puolesta, mutta en voi hyväksyä tuollaisia tekoja. Tämä on vastoin kaikkia arvojani.

"Mitalin kääntöpuoli"

Kaksi olympiakultaa ja 13 maailmanmestaruutta voittanut Northug kertoi, ettei hän käyttänyt huumeita ollessaan aktiivihiihtäjä, vaan ongelmat ovat alkaneet uran jälkeen. Myös Johaug on nähnyt monilla urheilijoilla vaikeuksia, kun ura on jäänyt taakse ja kuviot ovat menneet uusiksi.

– Se on mitalin kääntöpuoli. On monia sellaisessa tilanteessa olevia urheilijoita, ja tämä on uusi todiste vaikeuksista lopettamisen jälkeen. Olet tottunut saamaan paljon huomiota, olemaan paljon esillä mediassa ja olemaan keskiössä. Yhtäkkiä laitat sukset naulaan, eikä kukaan enää välitä, Johaug pohti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja