Iivo Niskanen ärähtää täpärästi pelastuneen norjalaishiihtäjän kohtelusta: ”Ikävää lukea ihmisten reaktioita Suomessa”

Hiihtotähti Iivo Niskanen pitää maanantaina sydänpysähdyksen takia sairaalahoitoon joutuneen norjalaishiihtäjä Sondre Turvoll Fosslin tapausta herätyksenä kaikille urheilijoille. Samalla hän tuomitsee pilkallisesti asiaa kommentoineet suomalaiset somekirjoittelijat.

Turvoll Fosslin sydän pysähtyi auton ratissa maanantaina. Hänen tyttöystävänsä tekemä elvytys pelasti 26-vuotiaan hiihtäjän hengen, ja häntä hoidetaan nyt sairaalassa Oslossa.

Hiihtäjän mahdollista sydänvikaa ei ollut ilmennyt Norjan hiihtomaajoukkueen vuosittaisessa terveystarkastuksessa, ja kun tapaus oli Ida Eiden kuoleman jälkeen jo toinen vuoden sisään, keskustelu hiihdon ja huippu-urheilun riskeistä on virinnyt Norjassa voimakkaana.

Iivo Niskanen ei seurannut lainkaan mielissään sitä, miten Suomessa osa somekommentoijista asiaan suhtautui. Vihjailut dopingin vaikutuksesta tai suoranainen ivallisuus olivat kaksinkertaiselle olympiavoittajille liikaa.

– Ikäviä uutisia Norjasta. Ikävää myös lukea ihmisten reaktioita uutiseen Suomessa, Niskanen kirjoittaa Twitteriin.

– Herätys jälleen meille kaikille, urheillaan vain terveenä. Kukaan meistä ei ole kone! Toivottavasti kaveri toipuu takaisin työkuntoon. Antamaan ladulla kaikkensa tavoitteiden eteen! Voimia Sondre, suomalaistähti päättää.

Norjan hiihtoliitto ei ole vielä saanut tietoa Turvoll Fosslin sydänpysähdyksen syystä.

Lue myös:

    Uusimmat