Maajoukkuepelaaja ei ollut uskoa silmiään – jo ensimmäinen päivä Serie A -seurassa löi ällikällä: "Tervetuloa Italiaan, totut siihen"

Norjan jalkapallomaajoukkueen laitapuolustaja Haitam Aleesami koki uransa erikoisimpia hetkiä siirryttyään italialaisseura Palermoon vuonna 2016.

Aleesami, 28, kertoo Get French Football Newsin haastattelussa Palermon pelaajien tupakointikulttuurista, joka ällistytti häntä. 

– Italiassa, mainitsematta nimiä, näin joitain outoja asioita. Ennen kaikkea sen, että monet ihmiset tapasivat polttaa savukkeita. Ja kun sanon monet ihmiset, tarkoitan pelaajia. Se oli todella yleistä ja outoa minulle, Aleesami kuvaili.

Aleesami hätkähti jo ensimmäisenä päivänään Palermossa. Hän oli mennyt joukkueen kanssa hotelliin, kun edessä oli ystävyysottelu Marseillea vastaan.

– Söin lounasta heidän kanssaan ja näin seitsemän–kahdeksan pelaajan menevän ravintolan ulkopuolelle partsille kaikkien valmentajien kanssa istumaan ja polttamaan savukkeita. Menin (ruotsalaispelaaja) Oscar Hiljemarkin pakeille ja kysyin, ovatko nämä fysioterapeutteja tai valmentajia ja hän sanoi: "Aa, eivät. Tervetuloa Italiaan, totut siihen."

Aleesamin mukaan samat pelaajat polttivat tupakkaa myös aina juuri ennen peliä, "koska he tarvitsivat sitä".

– Puoliajalla valmentaja antoi meille viisi minuuttia ja näit jopa silloin yhden tai kaksi pelaajaa spurttaamassa saadakseen henkosia tupakasta. Olin, että voi luoja, tämä on hullua.

– Et koskaan voisi tehdä tuollaista Norjan, Englannin tai Espanjan kaltaisessa maassa. En tiedä, oliko kyse addiktiosta vai täytyikö heidän vain tehdä se ennen pelejä, Aleesami summaili.

Aleesami pelasi Palermossa 2016–19. Hänen ensimmäisellä kaudellaan seura tahkosi Serie A:ta ja seuraavat kaudet se pelasi Serie B:tä.

Aleesami edustaa nykyisin ranskalaisseura Amiensia, johon hän siirtyi viime vuonna.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja