Ryyppäämistä aamukolmeen, 20 tupakkaa päivässä – maalivahti-ikonilta rajuja paljastuksia maajoukkuetoiminnasta

Englannin miesten jalkapallomaajoukkueessa vuosina 1997-2010 pelannut maalivahti David James paljasti Harry Redknappin podcastissa, kuinka hän poltti 20 tupakkaa päivässä ja joi usein aamukolmeen asti maajoukkueleireillä.

James pelasi maajoukkueessa 53 ottelua. Hän on pelannut viidenneksi eniten otteluita Valioliigassa (572) edustaen muun muassa Liverpoolia ja Manchester Cityä. 1990-luvulla maajoukkueleireillä oli poikkeuksellinen meno, jollaista ei enää nykypäivänä nähdä.

Kaikki muuttui, kun Englannin maajoukkueen väliaikaisena päävalmentajana toiminut Peter Taylor tuli kuvioihin vuonna 2000. James ei aiemmin ollut lämmitellyt otteluita varten juomisen ja tupakoinnin takia.

– Se oli outoa, kun hän sanoi, että lähdemme ulos lämmittelemään. Ajattelin, että odottakaa nyt hetki, olen täysin loppu. 20 tupakan polttaminen päivässä ei auttanut ollenkaan, James sanoi.

– Asiat muuttuivat. Kun tapasimme maajoukkueen kanssa 1990-luvulla, niin ensimmäisenä kokoonnuimme baarissa. Se oli kuin: "Hienoa työtä tänään pojat, harjoittelemme jossain kohtaa huomenna, mutta te tulette olemaan baarissa kahteen tai kolmeen asti." Se oli normaalia. En voi kuvitella, että Gareth Southgate (Englannin nykyinen päävalmentaja) sanoisi nyt niin pelaajille, James kertoi.

Jos pelaajat eivät kokoontuneet baariin, niin silloin tapaaminen järjestettiin Manchester United -ikonin Paul Incen huoneessa. James, Ince ja railakkaasta juhlimisestaan tunnettu Paul Gascoigne istuivat usein iltaa yhdessä.

– Menimme sinne joka ilta, joimme olutta, pelasimme videopelejä ja tupakoimme. Kaikki eivät tehneet niin, mutta ne, jotka halusivat juoda ja polttaa saivat tulla. Se oli kuin yleinen tila ja se oli todella mukavaa, James päätti.

Lue myös:

    Uusimmat