Mainos

Maailmanpankille uusi johtaja

Maailmanpankin entinen johtaja Paul Wolfowitz aloittaa vierailevana tutkijana amerikkalaisessa tutkimuslaitoksessa.

Yhdysvaltalainen Robert Zoellick, 53, on aloittanut tänään Maailmanpankin johdossa. Entisen huippudiplomaatin ja pankkiirin toivotaan nostavan Maailmanpankki kriisistä.

Zoellick seuraa viisivuotisessa tehtävässään Paul Wolfowitzia, joka joutui eroamaan virastaan junailtuaan pankissa työskennelleelle tyttöystävälleen palkankorotuksia ja ylennyksiä.

Zoellick on sanonut, että yksi Maailmanpankin suurimmista haasteista ovat Afrikan ongelmat. Maailmanpankki lainaa vuosittain runsaat 20 miljardia dollaria erilaisiin köyhyyden vastaisiin projekteihin.

Wolfowitzistä tulee tutkija

Maailmanpankin pääjohtajan paikalta eroamaan joutunut Paul Wolfowitz on löytänyt uuden työpaikan. Wolfowitz aloittaa työn vierailevana tutkijana American Enterprise Institute -tutkimuslaitoksessa.

Wolfowitz työskentelee aivoriihessä, joka on keskittynyt erityisesti Afrikkaan liittyviin kehitysprojekteihin sekä valtion ja yksityisen sektorin yhteishankkeisiin.

Edellinen AEI-tutkimuslaitoksen huomaan siirtynyt julkisuuden henkilö on kiistelty somalialaissyntyinen hollantilaispoliitikko Ayaan Hirsi Ali, joka jätti Hollannin parlamentin toukokuussa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.