Maailmanmestari Jenson Button nimesi kuusi parasta kohtaamaansa F1-kuskia – mukana yksi suomalainen

Yhteensä 17 kauden ajan F1:ssä kilpaillut maailmanmestari Jenson Button nimesi parhaat kuljettajat, jotka hän itse kohtasi kilpapäivinään. Joukkoon mahtui yksi suomalainen.

Button, 40, debytoi F1:ssä kaudella 2000. Button ajoi viimeisen täyden kautensa vuonna 2016. Tämän jälkeen hän palasi vielä yhden kisan ajaksi F1:siin, kun hän ohjasi McLarenin toista autoa kauden 2017 Monacon GP:ssä.

Buttonin uran kohokohta osui kauteen 2009, kun hän juhli Brawn GP:n ratissa kuljettajien maailmanmestaruutta. Tämä jälkeen hän oli vielä kertaalleen MM-sarjan kakkonen (2011).

Kaikkien aikojen F1-kuskilistaukseensa Button otti mukaan vain ne, joita hän pystyy vertailemaan. Eli ne kuskit, joiden kanssa hän ehti ajaa kilpaa.

– On vaikea vertailla (Juan Manuel) Fangiota ja Lewis (Hamiltonia), koska he ajoivat niin eri vuosikymmenten aikana. Puhutaan aivan eri lajeista, Button pohjusti Sky Sportsin podcastissa.

Heti alkuun Button nimesi listalleen Hamiltonin ja Fernando Alonson.

– Olen ollut heidän molempien tallikaverina ja he ovat ilmiömäisiä talentteja – eri tavoin.

Tämän jälkeen Button kääntyi Hamiltonin nykyisten kilpakumppaneiden pariin.

– Pakko sanoa Sebastian Vettel, koska neljän mestaruuden putki oli kova temppu Hän on nyt vaikeuksissa ja hän tehnyt hölmöjä virheitä, mutta hän ajaa kovaa kuskia (Ferrarin Charles Leclerc) vastaan. Se tekee hänestä paremman kuljettajan - olen aivan varma siitä.

– Ja sitten minun täytyy sanoa Max Verstappenin nimi.

– En ajanut häntä vastaan hirveän pitkään, mutta jos miettii vaikka sitä, miten hän suoriutui hyvin haastavissa olosuhteissa vuoden 2016 Brasilian GP:ssä – se oli jotain mieletöntä. Tuo kisa osoitti sen, että hän pystyy tekemään ihan mitä tahansa auton kanssa.

Hamiltonin, Alonson, Vettelin ja Verstappenin lisäksi joukkoon mahtui myös kaksi F1-ikonia.

Näistä toinen löytyi Suomesta.

– Kaksi muuta kuljettajaa ovat F1-urani alkuvaiheilta. Mika Häkkinen ja tietenkin Michael Schumacher, Button listasi.

Lue myös:

    Uusimmat