Ex-tallikaveri heitti Kimi Räikkös -kommentin Lewis Hamiltonista – lataa näkemyksen, joka voi yllättää monet

Lewis Hamiltonin F1-tallikaverina 2010-luvun alussa ajanut Jenson Button sai tehtäväkseen sanoa brittiläisestä maanmiehestään jotain yllättävää. Button myös viittasi seitsemättä maailmanmestaruuttaan jahtaavaan Mercedes-tähteen kimiräikkösmäisin sanoin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Entinen F1-kuski Button yllättänee ainakin osan formulayleisöstä siten, että hän kokee Hamiltonin olevan "aika ujo hahmo".

– Voitte ehkä nähdä sen, Button sanoi GQ-lehdessä.

Button ja Hamilton toimivat McLaren-tallikavereina vuosina 2010–12. 2010 ja 2012 Hamilton päihitti Buttonin MM-pisteissä, mutta 2011 Button oli selkeästi edellä, mitä voi pitää ansiokkaana temppuna.

– Lewis oli vuonna 2012 äärimmäisen lahjakas kuljettaja, jonka koko elämässä oli kyse ajamisesta. Minun täytyi tehdä todella kovaa töitä lyödäkseni hänet, ja niin ei tietysti käynyt koko ajan. Niin kävi kuitenkin riittävän usein, jotta olin tyytyväinen siihen, mitä saavutin, Button sanoi.

Button iloitsee pystyneensä kisoissa lyömään Hamiltonille kampoihin. Buttonilla oli ennestään vyöllään vuoden 2009 ja Hamiltonilla vuoden 2008 maailmanmestaruus.

– Käytin päätäni, koska se ei ollut kisoissa vain talla pohjassa ajamista. Se ei ole sitä nytkään. Lewis on kuitenkin oppinut sittemmin paljon. Hän katsoo aina renkaiden perään, bensaa, autoa... Button pohti ja jatkoi:

– Hän tietää, mitä hän on tekemässä.

Sanat, jotka moni F1-ympyröistä muistaa.

"Puhtain kaveri, jota vastaan olen koskaan ajanut"

Button arvioi samaan hengenvetoon, että Hamilton on nykyisin asemassa, jossa hän voi rentoutua ja ajatella myös muita asioita auton ajamisen ohella. Hamilton on ottanut aktiivisesti kantaa muun muassa ympäristö- ja tasa-arvoteemoihin.

– Hän pystyy olemaan hyvin suorapuheinen, ja minusta on hienoa, että hän on sellainen. Se tulee auttamaan lajia ja monimuotoisuutta urheilussa. Olet tai et ole Lewisin persoonan fani, sinun pitäisi ehdottomasti fanittaa häntä kuljettajana. 

Button perustelee tätä tiukasti ja kenties hivenen yllättävästi.

– Hän (Hamilton) on poikkeuksellisen lahjakas, ja hän ei koskaan pelaa pelejä. Hän ei koskaan pelaa likaisesti. Itse asiassa hän on minusta puhtoisin kaveri, jota vastaan olen koskaan ajanut.

Hamiltonin ja Nico Rosbergin yhteiset Mercedes-ajat muistetaan likaisina, mutta Button on näillä sanoillaan osaltaan siloittamassa kuvaa Hamiltonista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja