Mainos

Maailmankuulu musikaalitähti Elaine Paige Suomessa

Yksi maailman tunnetuimmista laulajista ja musiikaalinäyttelijöistä Elaine Paige (oik. Elaine Bickerstaff) on vierailulla Suomessa. Paige esiintyy illalla Hartwall Areenalla, jossa hän laulaa Andrew Lloyd Webberin tunnetuimpia musikaalisävelmiä. Kuusikymmentä vuotta maaliskuussa täyttänyt Paige viettää tänä vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaa

Elaine Paige ponnahti suureen julkisuuteen vuonna 1978, kun hän sai pääroolin Webberin säveltämässä Evita menestysmusikaalissa. Eva Perónin roolista tuli käännekohta hänen urallaan ja Dont Cry for Me Argentina on tunnetuimpia Paigen esittämiä lauluja.

Elaine Paigella on esittänyt pääosia useissa Lloyd Webberin musikaaleissa kuten Sunset Boulevard sekä Cats, josta erityisen tunnettu on Paigen tulkinta Memorystä.

Paige sanoo MTV:lle antamassaan haastattelussa, että laulujen tulkinnassa hänelle on tärkeintä eläytymisen lisäksi miettiä tarkkaan laulun sanoja. Pitää pystyä kertomaan pieni tarina, Paige sanoo.

Pitkän uran tehnyt Paige ottaa kantaa myös Idolsin tyyppisiin laulukilpailuihin.

- Hienoa, että nuoret pääsevät esiintymään ja että he uskaltavat lähteä kokemattomina esiintymään television valtaville yleisöille. Mutta olen huolissani miten he kestävät henkisesti yhtäkkisen julkisuuden ja miten heidän äänensä kestää", Paige miettii.

Laulajatar ihmettelee myös niin monien nuorten halua tulla julkkiksiksi.

- Halutaan tulla kuuluisuuksiksi ja tähdiksi, mutta moni nuori ei osaa ajatella minkä työn se yleensä vaatii, musikaalitähti sanoo.

Paige on tehnyt myös soolouraa ja levytyksiä on kaikkiaan parikymmentä. Viime vuosina laulajatar on esiintynyt enemmän televisiossa ja hänellä on myös ollut oma teatteri- ja elokuvamusiikkiin keskittyvä radio-ohjelma.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.