Maailman vaarallisimmat kaupungit listattiin

Konsulttiyhtiö Mercer laittoi maailman vaarallisimmat kaupungit järjestykseen. Huomioon otettiin sisäinen vakaus, rikostilastot, paikallisten lainvalvojien suoriutuminen sekä suhteet muihin maihin.

Vaarallisimmaksi kaupungiksi elää rankattiin Irakin pääkaupunki Bagdad. MTV Uutiset kertoi elokuussa 2015, että se on toistuvien terroritekojen takia asukkailleen epävarmuuden ja pelon helvetti. 

Toiseksi vaarallisimmaksi kaupungiksi sijoittui Syyrian pääkaupunki Damaskos. Kolmantena on Jemenin pääkaupunki Sanaa, neljäntenä Keski-Afrikan tasavallan pääkaupunki Bangui ja viidentenä Kongon demokraattisen tasavallan pääkaupunki Kinshasa.

Kuudenneksi vaarallisin on Pakistanin suurin kaupunki Karachi, seitsemänneksi vaarallisin Kenian pääkaupunki Nairobi ja kahdeksanneksi vaarallisin Guinean pääkaupunki Conakry. Yhdeksännen sijan vei Sudanin pääkaupunki Khartum ja kymmenennen Libyan pääkaupunki Tripoli.

Helsinki sijoittui samoilla kriteereillä tarkastellessa toiseen ääripäähän: se jakaa toiseksi turvallisimman kaupungin sijan Sveitsin Bernin ja Zürichin kanssa. Kaikkein turvallisimmaksi paikaksi asukkaan kannalta arvioitiin Luxemburg.

Mercer arvioi maailman kaupunkien elämänlaatua vuosittain.

Lähde: Imercer.com

Lue myös:

    Uusimmat