Maailman sää: Länsi-Euroopassa lämpenee, taifuuni uhkaa Taiwania

Sää on lämpenemässä läntisessä Euroopassa. Taiwania ja Filippiinejä puolestaan uhkaa taifuuni.

Länsi-Eurooppaan on voimistumassa korkeapaineen selänne. Viikonloppuna esimerkiksi Ranskassa ja Espanjassa on aurinkoista, helteistä ja heikkotuulista. Itä-Euroopassa loppuviikko on epävakainen. Lämpötilat ovat siellä 15-20 asteessa.

Ruotsin keskiosiin on odotettavissa vuorokausia kestäviä rankkasateita, jotka voivat aiheuttaa tulvia.

Meksikoon taas rankkoja sateita?

Sekä Atlantilla että Tyynellämerellä on liikkeellä myrskyjä.

– Usagi-myrskyn ennustetaan voimistuvan taifuuniksi ja kulkevan Taiwanin ja Filippiinien välistä viikonvaihteessa. Tuuli voi puhaltaa yli 50 m/s, puuskissa jopa 65 m/s, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Taiwanin ja Filippiinien jälkeen Usagi etenee kohti Hongkongia.

Kalifornianlahdella puolestaan kulkee edelleen trooppinen matalapaine Manuel. Meksikonlahdelle saattaa muodostua jälleen uusi trooppinen matalapaine seuraavien vuorokausien aikana.

– Sen ei odoteta voimistuvan hurrikaaniksi, mutta pelkästään voimakkaan matalapaineen aiheuttamat rankat sateet voivat tuoda lisävahinkoa viime päivinä tulvista kärsineille alueille Etelä-Meksikossa.

Meksikossa on alkuviikolla riehunut Manuel-myrskyn lisäksi samaan aikaan myös hurrikaani Ingrid.

Yhdysvalloissa Coloradon tulva-alueella ja maan länsiosassa sää jatkuu enimmäkseen poutaisena yli viikonlopun. Sen sijaan mantereen itäosassa liikkuu voimakas säärintama, joka tuo mukanaan sateita.

Suomen ja maailman säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

Lue myös:

    Uusimmat