Mainos

Maailman sää: Japanissa tornadoja – missä vielä lomasäätä?

Trooppinen myrsky ja tornadot ovat riepotelleet Japania. Länsi-Euroopan sää on viilenemässä, mutta Välimerellä lämpötilat ovat lähes 30 asteessa.

Japanissa heikkenevä trooppinen myrsky Toraji saa yhä aikaan rankkasateita. Sadetta on tullut laajalti yli kymmenen senttimetriä.

– Syyskuun alku on ollut erittäin sateinen Japanissa. Neljässä päivässä on tullut paikoin jo koko syyskuun sademäärä. Jo ennen Torajin saapumista tuli rankkoja ukkoskuuroja, toteaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Tokion pohjoispuolella kaksi tornadoa on tehnyt tuhojaan, ensimmäinen voimakkaampi maanantaina ja toinen tänään keskiviikkona. Lähipäivinä Japaniin on tulossa poutaisemman sään jakso.

Länsi-Eurooppaan epävakaista

Euroopassa Ranskan korkeapaine siirtyy idemmäksi. Länsi-Euroopan jopa 30 asteen helteet vaihtuvat viikonloppuna epävakaiseen säähän. Aurinkoisen sään vyöhyke ulottuu viikonloppuna Etelä-Suomesta kohti Itä-Eurooppaa. Välimerellä ollaan yhä 25-30 asteessa.

Yhdysvalloissa helteinen säätyyppi jatkuu lähes koko alueella ja 30 asteen helteitä mitataan välillä aivan pohjoisrajalla asti.

Meksikoa koettelevat trooppiset sateet. Intiassa monsuuni on jo väistynyt Pohjois-Intian päältä.

Venäjän Kaukoidässä tulvii yhä. Amur-joen pinta on jopa kahdeksan metriä yli keskimääräisen tasonsa.

Suomen ja maailman säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.