Maailman paras baarimestari: Tämä juoma kuvaa parhaiten Suomea

Maailman parhaaksi baarimestariksikin nimetty Wayne Collins vieraili Suomessa ja kehitteli maatamme parhaiten kuvaavan drinkin.

Britannian oma cocktail-kuningas Wayne Collins vieraili lokakuun puolivälissä Suomessa ammattilaisten FinnBar-messuilla. Kyseessä oli Collinsin ensimmäinen Suomen-vierailu, eikä maailmankuululla baarimestarilla ollut ennestään kovin paljon tietoa maamme juomakulttuurista.

– Juotteko edelleen paljon vodkaa? Suomen ulkopuolella tunnetaan hyvin Finlandia Vodka, Collins kommentoi kysyttäessä suomalaisesta juomakulttuurista.

Collinsin mukaan koko Euroopan juomakulttuurissa on ollut jo pidemmän aikaa havaittavissa tiettyjä muutoksia sivistyneempään suuntaan.

– Nuoret juovat toki edelleen humalahakuisesti, mutta yli 25-vuotiaiden sukupolvi haluaa mennä baariin ja nauttia laadukkaista cocktaileista ja oppia myös jotain juomista. Mielestäni koko Euroopassa ollaan siirtymässä entistä sivistyneempään juomiseen

– Mutta monissa maissa, esimerkiksi Espanjassa trendinä on, että ihmiset juovat kotona ennen ulos lähtemistä. Se johtuu osaksi taloudellisesta tilanteesta.

Mikä juoma kuvaa suomalaisuutta?

Makuja.fi pyysi Wayne Collinsia luomaan drinkin, joka kuvaa parhaiten Suomea ja suomalaisia:

– No siihen tulee tietysti rommia! Teen suomalaisista rommin ystäviä. Juoman täytyy olla raikas ja puhdas, niin kuin aurinkoinen Helsinki parhaimmillaan on. Raikas, puhdas ja jääkylmä. Ehkä hieman tuoretta omenaa, sitruunaa ja appelsiinia sekä hyvää rommia. Tiedän, että puolukka on erittäin suosittu Ruotsissa, joten onko teilläkin joku tällainen marja? Mustikka? Mustikasta tulee myös hyviä juomia, Collins analysoi.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja