Tämä klassikkojuoma nostaa suosiotaan maailmalla –"todella helppo valmistaa myös kotona"

Miten uusi alkoholilaki vaikuttaa baarityöntekijöihin? 9:00 Miten uusi alkoholilaki vaikuttaa baarityöntekijöihin?

Viime vuosina gini on ollut trenditietoisten varma juomavalinta. Nyt juomatrendit ovat kuitenkin pikkuhiljaa muuttumassa, ja vaikka gini-innostus ei ihan vielä ole täysin hiipunut, uusia suosikkeja on noussut pintaan. 

Videolla baarimestari Jarkko Issukka ja Helsinki Drink Festivalien järjestäjä Juho Pajunen keskustelevat valloillaan olevista juomatrendeistä. 

Baarimestari Pauliina Marjasen mukaan juomatrendit muuttuvat koko ajan, ja tällä hetkellä nousussa ovat katkerot ja muut matala-alkoholisemmat juomat.

– Kyllä huomaa, että ihmiset haluavat juoda yhä kevyempiä juomia. Gineissä on yrttejä ja makuaromeita, ja samaan tapaan myös katkerot ja vermutit ovat tietyllä tapaa samanlaisia seoksia, vain matala-alkoholisempia, Marjanen kertoo. 

Vanhat juomasuosikit palaavat uudistuneina

Maailmalla suosiotaan Marjasen mukaan kasvattaa yksi todella monipuolinen juoma; martini.

Vaikka monet mieltävät martinin todella voimakkaaksi ja ehkä hieman luotaantyöntäväksikin juomaksi, ennakkoluulot kannattaa viimeistään nyt unohtaa, sillä helppotekoinen martini voidaan valmistaa juuri oman maun mukaisesti.

– Se on todella helppo valmistaa myös kotona, ja siitä saa luotua paljon erilaisia versioita. Voidaan laittaa vaikka puolet vermuttia ja puolet giniä, jolloin saadaan hieman kevyempi versio. Juomaan voi halutessaan laittaa myös sokeria tai käyttää makeaa vermuttia kuivan sijaan, Marjanen vinkkaa.

Toinen tällä hetkellä pinnalla oleva juoma on 1920-luvulta peräisin oleva klassikko; negroni.

– Kaikki vanha on uutta taas juomapuolella, mikä on todella hienoa, Marjanen kertoo.

***

Miten uusi alkoholilaki vaikuttaa baarityöntekijöihin? 9:00

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!