Maailman kovatuloisimpiin näyttelijöihin kuuluva Dwayne "The Rock" Johnson kulkee legendaarisen Arnold Schwarzeneggerin jalanjäljissä – tällainen on supertähden menestystarina

Hollywoodin supertähti Dwayne Johnson kulkee edeltäjänsä Arnold Schwarzeneggerin jalanjälkiä.

Painija ja näyttelijä Dwayne "The Rock" Johnson oli Forbes-lehden listauksen mukaan vuoden 2020 eniten tienaava näyttelijä. Kuluvana vuonna mies jäi listauksessa toiseksi James Bond tähti Daniel Craigin ottaessa ykkössijan haltuunsa.

Mies kuuluu myös maailman suosituimpien Instagram-vaikuttajien top 5 parhaan joukkoon 285 miljoonaan seuraajansa ansiosta.

Tie Hollywoodin toimintasankarin ykkössijalle avautui urheilun kautta. Johnson seurasi isänsä ja isoisänsä jalanjälkiä ja hänestä tuli menestynyt ammattipainija. Yleisö ihastui hänen kujeilevaan asenteeseensa ja veikeään olemukseen.

Saatuaan suurta menestystä showpainin saralla, mies päätti muuttaa uransa valkokankaalle. Ensin hän esiintyi pienissä rooleissa tv-sarjoissa, mainoksissa ja elokuvissa. Vuonna 2001 tähti näytteli ensimmäisen ison roolinsa The Mummy Returns -elokuvassa. Tämän jälkeen hän on tahkonnut hittielokuvia toisensa perään.

Seuraava Yhdysvaltain presidentti?

Viime keväänä Johnson vihjaili olevansa valmis pyrkimään Yhdysvaltojen presidentiksi tulevaisuudessa. Mies on ollut kiinnostunut politiikasta pidemmän aikaan, mutta nyt hän sanoi aikeensa ääneen.

– Voisin harkita lähteväni presidentiksi tulevaisuudessa, jos se on sitä mitä kansa haluaa. Minä todella tarkoitan sitä. Se riippuu ihmisistä, mies kertoi USA Todayn haastattelussa.

Hän mainitsi NBC Newsin haastattelussa, että hänellä on tavoitteena saada Amerikka yhteen.

– Minulla on se tavoite yhdistää maamme. Ajattelen myös niin, että jos tätä ihmiset haluavat, niin silloin teen sen, mies kertoi huhtikuussa.

Syksyllä mies kuitenkin kertoi Vanity Fair -lehden haastattelussa, että 46 prosentin kannatuksesta huolimatta hän ei aio hakea presidentiksi. Näyttelijä myönsi, ettei tiedä juuri mitään politiikasta, mutta välittää suuresti kansasta.

– Loppujen lopuksi en tiedä mitään politikasta. Välitän suuresti maastamme. Ja välitän jokaisesta amerikkalaisesta, joka vuotaa punaista. Ja heitä on paljon. Minulla voi olla johtajan ominaisuuksia, mutta se ei välttämättä tee minusta mahtavaa presidenttiehdokasta. Sen takana seison tänään, mies kertoo.

Yhtäläisyyksiä legendaariseen tähteen

Johnsonin tarina on nähty aiemminkin Hollywoodissa. Miestä verrataan usein legendaariseen Hollywood-tähteen Arnold Schwarzeneggeriin, joka nousi toimintasankariksi urheilijataustansa myötä. Myöhemmin Schwarzenegger teki uran poliitikkona.  

He jopa esiintyivät samassa elokuvassa, jossa Schwarzenegger teki pienen cameo-roolin Johnsonin ollessa tähti. Welcome To The Jungle -elokuvan kohtausta pidetään leffapiireissä legendaarisena. Elokuvassa entinen toimintasankari tapaa nykyisen tähden ja ikään kuin tällä eleellä siirrettäisiin soihtu toimintasankarilta toiselle.

Jo ennen elokuvaa miehillä oli yhteinen tausta. Molemmat ovat pitkän linjan republikaaneja. He tapasivat toisensa vuonna 2000 juhlissa. Myöhemmin Terminaattori-elokuvan tähti toi perheensä katsomaan Johnsonin painiesityksiä.

Löysi rakkauden toisesta suhteesta – ex-vaimo silti vahvasti mukana

Mies avioitui ensimmäisen kerran vuonna 1997 tuottaja ja ammattikehonrakentaja Dany Garcian kanssa. He erosivat vuonna 2007. Ex-vaimo on pysynyt Johnsonin managerina erosta huolimatta vuodesta 2008 lähtien. Parilla on vuonna 2001 syntynyt tytär.

Näyttelijä löysi uuden rakkauden rinnalleen nopeasti laulaja ja musiikkituottaja Lauren Hashianista. Pari tapasi toisensa ensimmäistä kertaa elokuvan kuvauksissa vuonna 2006 Johnsonin ollessa vielä naimisissa. Johnsonin eron jälkeen, mies alkoi tapailla muusikkonaista.

Rakastavaiset muuttivat pian yhteen saman katon alle ja saivat ensimmäisen yhteisen lapsensa jouluna 2015. Vuonna 2018 pari sai toisen tyttären.

Pari avioitui vuonna 2019 pienimuotoisessa seremoniassa.

Johnson on hurmaa Instagramissa seuraajansa suloisilla otoksilla, joissa hän poseeraa lastensa kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja