Espoolainen Veronica Jarvis, 25, lähti opiskelemaan Yhdysvaltoihin – kohtasi heti näyttelijätähden ja seurustelua on takana nyt kuusi vuotta

Näyttelijäksi New York Academysta valmistunut Veronica Jarvis on päässyt aistimaan Hollywoodin glamouria. 

Usein puhutaan, että suurin saavutus näyttelijänuralla on päästä Hollywoodiin, joka elokuvateollisuuden keskiönä. Sinne pääsy ei ole kuitenkaan ole helppoa. 

Tämä käsitys ei ole kuitenkaan vaikuttanut Espoosta kotoisin olevan Veronica Jarviksen, 25, tavoitteisiin, kun hän päätti muuttaa Yhdysvaltoihin kuusi vuotta sitten, 19-vuotiaana. 

Hän pääsi opiskelemaan New York Film Academyyn näyttelemistä. 

– Olen lapsesta saakka tiennyt, että haluan näyttelijäksi. Jos haluaa menestyä urallaan, niin sen huippu on eri Yhdysvalloissa, mitä Suomessa, Jarvis kertoo Riikka Couture -merkin uuden vaatemalliston lanseeraustilaisuudessa. 

Jarvis opiskeli New Yorkissa vuoden, kunnes siirsi opintonsa elokuvateollisuuden mekkaan, Los Angelesiin. Valmistumisensa jälkeen hän hankki itselleen agentin, jonka kautta voisi saada työtarjouksia. 

– Jotta saat agentin, pitää tehdä paljon töitä ja saada krediittejä. Heille pitää usein koe-esiintyä, toisinaan pelkkä haastattelukin riittää. Agenteille ei tarvitse kuitenkaan maksaa kuukausipalkkaa, vaan he ottavat 10 prosenttia näyttelijän korvauksesta. 

Valmistumisensa jälkeen Jarvis on työskennellyt eri mainoksissa, kuten Hilton-hotelliketjulle. Lisäksi hän on tehnyt roolin muutamassa nettisarjassa. Nykyisin Jarvis asuu Kanadan pääkaupungissa Vancouverissa, sillä hänen viisumiaan ei uusittu Yhdysvaltain poliittisen tilanteen vuoksi. 

– Vancouveria kutsutaan North Hollywoodiksi ja siellä kuvataan lähes kaikki jenkkisarjat. Sain tosin vasta kuukausi sitten työviisumin, joten en ole vielä pystynyt tekemään näyttelijäntöitä. Mallintöitä olen tehnyt välillä. 

Kohtaaminen

Palataan kuitenkin hetkeksi vielä aikaan, kun Jarvis muutti asumaan suurkaupunkiin New Yorkiin Espoosta.

Samana iltana, kun Jarvis oli saanut New Yorkissa kodin avaimet itselleen, tapahtui jotain ihmeellistä. Hän lähti lähettyvillä sijaitsevaan baariin juhlistamaan uutta kotiaan, kun kohtasi näyttelijä Peter Shinkodan, 49, joka tunnetaan muun muassa Netflixin Daredevil-sarjasta. Hän on ollut myös mukana elokuvissa, kuten Midway sekä I, Robot.  

– Hän tuli juttelemaan minulle. Keskustelimme asioista ja ilmeni, että hän on näyttelijä Hollywoodissa. Ajattelin, että hän vain huijaa ja käskin hänen näyttämään IMDb:nsä. Vitsailin, että okei, pitäisikö meidän ottaa sitten yhteiskuva, kerta olet julkkis. Otimme kuvan ja edelleen se muistuttaa meitä ensikohtaamisestamme, Jarvis hymyilee. 

(Alla kuva pariskunnan ensikohtaamisesta)

Pariskunta on ollut yhdessä nyt kuusi vuotta. Shinkoda on antanut Jarvikselle myös tärkeitä neuvoja uralle. 

– Olen saanut häneltä paljon arvokkaita neuvoja, se miten navigoida Hollywoodissa näin nuorena naisena, ennen Me too -kampanjaakin. 

Hollywood-koti

Shinkoda on kotoisin Kanadasta, jossa pariskunta paraikaa asuu. Koronatilanteen vuoksi Yhdysvalloissa elokuvateollisuus on täysin pysähtynyt, eikä tulevista projekteista ole tietoa. Pariskunnan onnekseen Kanadassa filmiteollisuus on heräämässä takaisin henkiin. 

– Agenttini sanoi minulle, että varaudu kiireeseen koekuvausten suhteen. Yhdysvalloissa on rajat kiinni, eivätkä sen maan näyttelijät pääse laisinkaan Kanadaan kuvauksiin. Peterilläkin keskeytyi yhden sarjan kuvaukset koronan aikana, jotka käynnistetään mahdollisesti piakkoin. 

Jarviksella ja Shinkodalla on edelleen koti myös Los Angelesissa. Onko heidän kotinsa kuin kuvissa, joita nähdään Hollywood-tähtien asunnoista? 

– Täällä Vancouverissa meillä on aivan tavallinen koti. Losissa meidän taloyhtiössä on uima-allas ja yksityinen kuntosali, Jarvis paljastaa. 

Shinkoda vieraili vuonna 2017 Suomessa, kun Jarvis odotti viisumiaan kotimaassaan.

– Hän rakastui Suomeen ja tähän siisteyteen. Reissulla hän tapasi perheeni ja ystäväni. 

Jarvis on tehnyt näyttelijäntöitä myös Suomen-lomilla, kuten Modernit Miehet -sarjassa, jossa hän vieraili yhdessä jaksossa. 

– Mielleläni teen töitä myös Suomessa. Koen kuitenkin, että esimerkiksi Pohois-Amerikassa näyttelijän reitti on selkeämpi. Täällä Suomessa tuntuu, että pitää tuntea oikeat tyypit ja on hankalampi työllistyä. Yhdysvalloissa pystyin elättämään itseni mukavasti näyttelijäntöillä. 

Kahvia Kim Kardashianin kanssa 

Puolisonsa kautta Jarvis on päässyt aistimaan myös Hollywoodin glamouria.

Vuonna 2015 pariskunta poseerasi Hollywoodissa yhdessä punaisella matolla, kun Daredevil-sarjan kauden kunniaksi järjestettiin tilaisuus. 

– Valokuvaajille oli kerrottu nimeni. Oli hämmentävää, kun he huutelivat nimeä, jotta katsoisin kameraan. Minä, suomalainen Hollywoodissa punaisella matolla, Jarvis naurahtaa. 

Hän mukaansa juhlissa on täysin omat etikettisääntönsä. Jos tilaisuus on virallinen alan juhla, täytyy tähtien poistua sieltä ennen kello 12. Jos jää, niin siinä tapauksessa lehdistölle saattaa vuotaa ei niin mieluisia kuvia. 

– Agentit kyllä soittelevat perään, jos on jäämässä pidemmäksi aikaa. 

– On myös hieman epävirallisempia juhlia, housepartyja, joka ei poikkea niin paljon normaaleista juhlista. Siellä saattaa olla esimerkiksi hienompi catering, hän jatkaa. 

Shinkoda on saanut olla suhteellisen rauhassa paparazzeilta, vaikka hänet kadulla tunnistetaankin. Jarvis on päässyt kuitenkin kohtaamaan paparazzien pitkät kynnet sivusta seuranneena. 

– Olin hakemassa kerran Starbuckista aamukahvia, kun Kim Kardashian oli siellä samaan aikaan. Ulos tultaessani seinän vierustalla oli seinä täynnä paparazzeja. Yritin livahtaa äkkiä pois tieltä.

Lue myös:

    Uusimmat