Maailman ensimmäinen viinanhuuruinen museo avattiin – yksi kävijäryhmä ylitse muiden

Kaikki krapulasta 7:49
Miksi krapulat pahenevat vanhetessa? Miksei joillekin ihmisille tule krapulaa ollenkaan? Alkoholitutkija Peter Eriksson kertoi aiheesta Huomenta Suomessa toukokuussa 2017.

Kroatiaan on avattu museo, jossa ei esitetä kuivalta tuntuvaa taidetta vaan kostean illan seurauksia.

Kroatialainen yliopisto-opiskelija Rino Dubokovic kertoo CNN:lle saaneensa idean humalajuomisen seurauksia esittelevään museoon oltuaan juomassa ystäviensä kanssa. Porukka jakoi keskenään hauskoja krapulatarinoita, kun ajatus iski Dubokoviciin. Mitä jos kaikki vanhalta viinalta löyhkäävät kertomukset koottaisiin yhteen?

Puoli vuotta myöhemmin, joulukuun alussa, Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa avautui Museum of Hangovers eli suomalaisittain Krapulamuseo. Maailman ensimmäinen krapulalle omistettu museo sijaitsee sen baarin viereisessä rakennuksessa, jossa idea sai alkunsa.

Kieli poskella luotu museo sai hyvän vastaanoton

Krapulamuseossa on esillä esineitä, joita ihmiset ovat selittämättömästi löytäneet kostean illan jälkeen. Lisäksi museossa on huone, jossa kävijät voivat testata humalaisen ihmisen refleksejä ”olutlasien” läpi. Interaktiivisessa osiossa he voivat jakaa parhaat ja pahimmat krapulakokemuksensa.

Lahjapuodissa myydään krapula-aiheista lautapeliä ja baariaktiviteetteja, kuten tikkatauluja.

Kieli poskella perustetun museon tarkoituksena ei ole ihannoida alkoholin ylikulutusta, Dubokovic huomauttaa CNN:lle. Ennemmin se on hänen ja hänen ystäviensä keskusteluiden fyysinen ilmentymä. Tulevaisuudessa Dubokovic tovereineen haluaa muistuttaa ihmisiä alkoholin haitoista.

Museo on saanut hyvän vastaanoton. Krapulamuseo kertoo Instagram-sivuillaan, että yli 51 prosenttia sen kävijöistä on opiskelijoita. Dubokovic toivoo, että jatkossa Krapulamuseo voi laajentua isommaksi ja pysyväksi instituutioksi.

Huvittavia museoita löytyy Euroopasta jo useampia

Kyseessä ei ole ensimmäinen museo, joka saa ihmiset hymähtämään. Kerroimme aiemmin Lontooseen maaliskuussa 2019 avautuneesta vaginamuseosta. Tärkeällä asialla olevan vaginamuseon idean taustalla on puolestaan peniksille omistettu islantilainen museo, The Icelandic Phallological Museum.

Myös Zagrebissa on jo ennen Krapulamuseota päässyt tutustumaan hieman toisenlaiseen kulttuuriin. Vuonna 2010 kaupungissa avattiin Hajonneiden parisuhteiden museo, jossa pääsee tutustumaan esineisiin, jotka liittyvät ihmisten päättyneisiin liittoihin.

Lue myös:

    Uusimmat