Miesten joulusuihku ja Jaloviinan juonnin alkeet, mistä on kyse erikoisissa Facebook-tapahtumissa? – "Sai isommat mittasuhteet kuin odotin"

Ryhmävoima FB:ssä – millaisia ryhmiä Facebookiin saa perustaa? 7:15

Miesten joulusuihku, kännissä siivoamisen perusteet ja Jaloviinan juonnin alkeet – mistä on kyse erikoisissa Facebook-tapahtumissa?

Video: Facebookista löytyy myös monenlaisia ryhmiä, mutta saako millaisen vain ryhmän perustaa? 

Miesten joulusuihku ja Jaloviinan juonnin alkeet – mistä on kyse erikoisissa Facebook-tapahtumissa? Otimme yhteyttä tapahtumajärjestäjiin kysyäksemme, menevätkö miehet todella yhteissuihkuun jouluaattona 2018, tai huudetaanko Turun torilla oikeasti huhtikuussa 2019. 

Aika: Perjantai 30. marraskuu 2018 klo klo 18.00

Idea Jaloviinan juomisesta syntyi Luukkaan ”krapulaisissa aivoissa” koulun aamutunnilla.

– Päätin sitten tehdä viattomasti ”pienen” källin kavereille. Loin ryhmän ”Jallun juonnin alkeet”, ja kutsuin siihen pari kaveria. Sitä ei ollut mitenkään suunniteltu ja ryhmän luominen tapahtui täysin hetken mielijohteesta, Luukas sanoo.

KuvanähdeFacebook

Yllättäen Jaloviinan juominen kiinnostikin monia. Päivän aikana Jaloviinan juomisen alkeet -tapahtumasta kiinnostui kymmenen tuhatta ihmistä.

– Sitä en todellakaan odottanut, Luukas myöntää.

Tapahtumassa mainittu paikka, Kiljanteri, on entinen autogrilli Perniössä. Se ei ole enää toiminnassa.

– Joten toivon vaan, että ihmiset ymmärtävät, että koko tapahtuma on vitsi!

Moni on tosin jo kysellyt tapahtumassa "jatkokurssia". 

Aika: Maanantai 24. joulukuu 2018 klo 18.00

Miesten Joulusuihku -tapahtumassa oli aluksi kyse vain vitsistä. BROS Help BROS -sivuston tapahtumasta on kuitenkin kiinnostunut jo lähes kymmenen tuhatta ihmistä.

– Se on saanut sellaiset mittasuhteet, että nyt tapahtuma on ehdottomasti harkinnassa. Oletin, että saisin jonkun verran huomiota, mutta en 10 000 ihmisen myrskyä. Se sai isommat mittasuhteet kuin odotin, sivun ylläpitäjä Tonino kertoo.

Seuraavaksi aikeena on kartoittaa, miten moni on vakavissaan tulossa suihkuun miesten kanssa. Ongelmana on, että vitsiltä vaikuttava tapahtuma kerää todennäköisesti vitsiosallistumisia. Mahdollinen paikka selviää marraskuun aikana.

KuvanlähdeFacebookk

– Paikka on täysin auki, ensin pitää selvittää todellinen väkimäärä. Jos kymmenen tuhatta tulee paikalle, niin joutuu varmaan Hartwall-areenalle, Tonino heittää.

Yhteissuihkulla haluttiin rikkoa normeja: ystävälleen voisi sanoa ”mennäänkö saunaan”, muttei ”mennäänkö suihkuun”. Sehän olisi outoa.

– Joulu on yksi ikonisimmista saunomisajoista, tästä syntyi joulusuihku. Tapahtuma on työpöydällä. Jos ei muuta, niin ainakin on ollut hauska seurata sivusta, miten ihmiset innostuvat.

Facebook on pullollaan vastaavia tapahtumia, joissa opetellaan kaikkea hatun syömisestä kengän marinoimiseen.

– On toki huvittavaa ja hauskaa, millaisiin mittasuhteisiin tämä nousee, mutta oikeat, erikoiset tapahtumat voivat jäädä varjoon. Senkin takia haluaisin myös järjestää tapahtuman, että ihmiset näkevät, että joku on ihan tosissaan, vaikka hauskuuskin on tärkeässä osassa.

Tapahtumat ovat järjestäjän mukaan uudenlaisia, eläviä meemejä. Ihmiset päättävät, mihin suuntaan meemi kehittyy.

– Eeppistähän se olisi, jos tämä meemi menisi maaliin.

Aika: Maanantai 31. joulukuu 2018 klo 11.18 – 14.18

Suomi Asiakaspalvelu -sivun perustama Kännissä/Krapulassa siivoamisen perusteet -tapahtuma on kerännyt jo tuhansia kiinnostuneita. Ylläpitäjä Teemu K on ollut suosiosta yllättynyt.

– Tapahtumien suosio on todella yllättänyt, ja se, että ihmiset oikeasti keskustelevat ja pitävät hauskaa kommenttiosiossa. Sitä on kiva seurata ja huumoria pitää elämässä olla, hän sanoo.

KuvanlähdeFacebok

Teemu työskentelee sosiaalisen median koordinaattorina ja testaa työssään uusia markkinoinnin tapoja. Tapahtumista on tullut yksi parhaista tavoista tavoittaa uutta yleisöä.

Saabeista jankuttamisen SM-kisat valitettavasti pidettiin jo, mutta näihin tapahtumiin voisit vielä ehtiä!

Kengän Syönnin Alkeet - Kurssi, 31. lokakuuta 2018 Juankoskella

Hatunsyönti kurssi (miten marinoit lippiksesi), 24. marraskuuta 2018 Pyhäpietarin-portin Seurakunnassa

Napanöyhtästä Nallekarhuksi Making Navel Fluff Teddybear, 28. joulukuuta 2018 Käsityöpiirissä

Hankikusemisen MM-kisat, Snow Peeing WC 2019,  11. tammikuuta 2019 Kaarinassa

Slaavikyykky ja kulaus slaavimehua samalla, 8. kesäkuuta 2019 Turussa

 – Tosin tällä hetkellä tämä tapahtuma on leikkimielellä tehty, ja ei mitään voiton tavoittelua tai sellaista takana. Inspiraatio löytyy todella vilkkaasta mielikuvituksesta.

Krapulasiivouksen toteutuminen on epävarmaa, sillä Teemu ei usko, että Pieksämäen kaupunki antaa tuhansille ihmisille lupaa kokoontua kanuunassa torille siivoamaan.

– Todennäköisesti teen jonkinnäköisen livestreamin tapahtuma-aikana, ja siinä käymme asian perusteet läpi, Teemu sanoo.

Osallistujien olisi tietysti hyvä pitää pilke silmäkulmassa.

– Tärkeintä siivouksessa on tietysti ottaa sopivat pohjat, jolloin siivouskin sujuu kuin tanssi. Suosittelemme käyttämään vaikka promillemittaria työn tohinan aikana, jotta siivous sujuu hyvin, varsinkin, jos joutuu välillä ottamaan lisänesteytystä. Muuten saattaa seuraavana päivänä olla karmean krapulan lisäksi lisää siivoamista.

Aika: Maanantai 1. huhtikuu 2019 klo klo 12.00

Inspiraatio tuli Vegeta-planeetan tuhoutumisesta. Sen vuoksi Janne ”Super Saiyalainen” Raita halusi järjestää tapahtuman, jossa huudetaan kuin Goku. Siis näin: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

– Koen, että Suomessa ei yksinkertaisesti kukaan ole levittämässä tätä supersaiyalaistietoisuutta eikä tietoa siitä, miten kukin voisi saavuttaa tämä tason itsessänsä. Koen, että se on tehtäväni. Jos minä en tee sitä, niin kuka?

Supersaiyalaisuus on tila, johon hahmot voivat päästä japanilaisessa Dragon Ball -sarjassa. Tilalle tunnusomaisia ovat keltaiset, pystyssä sojottavat hiukset ja tarve huutaa.  Ensimmäisenä tilan saavutti Goku, jonka jalanjäljissä pääsee huutamaan pääsee Turun torilla huhtikuussa 2019.

Tuhannet ovat osallistumassa tapahtumaan. Se ei kuitenkaan Jannea yllättänyt.  

– Itse asiassa minua yllätti se vähyys. Kuinka vähän jengiä on tulossa. Tämä on kuitenkin niin ainutlaatuinen ja hieno asia, että voi saavuttaa tämän voimatason itsessään, hän sanoo.

Tulevista tapahtumista hän ei osaa sanoa mitään, sillä "tulevaisuutta ei voi kukaan ennustaa".

– Kuten kaikissa tapahtumissa, mihin ikinä meneekään, ei pidä olla mitään odotuksia. Tule avoimin mielin. Tämän verran voisin sanoa paikoista, mihin mennään ja mihin ei mennä: supersaiyalaiset menevät aina sinne, mihin pelkäävät mennä. He menevät mukavuusalueensa ulkopuolelle. Sen haluaisin sanoa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tapahtumasta. Haasta itseäsi, ei pelkästään ulkoisesti, vaan myös sisäisissä asioissa.

Aika: Perjantai 13. syyskuu 2019 klo 14.00 – 20.00

Jos ilmainen ämpäri on parasta, valeämpärin täytyy olla tuplasti parempaa – eikö? Helsingin Senaatintorilla jonotetaan valeämpäreitä syyskuussa 2019.

Tapahtuman järjestää Jonohommat ry, joka kertoo olevansa ”leikkimielinen ryhmittymä, jonka tarkoituksena on vaalia suomalaisen jonotuksen perinteitä ja järjestää jonoja erilaisiin tapahtumiin”.

– Idea jonotapahtumalle lähti siitä, kun kaveriporukassa oltiin vierailemassa meille tuntemattomalla korkeakoulukampuksella, jossa oltiin menossa ruokalaan syömään. Käytävällä tuli vastaan jonolta näyttävä ihmisjoukko ja jäimme joukon hännille seisoskelemaan. Hetken päästä huomattiin, että joukkio olikin kampuskierroksella ja kuuntelivat oppaan kertomusta, eivätkä siis olleet jonottamassa. Ruokalaankin oli vielä jonkin verran matkaa. Ristittiin porukka siinä sitten valejonoksi.

Näin kertoo Jonohommien Ylijonotusjohtaja. Hän kertoo meille nimekseen vain O. Jono.

– Tuosta tilanteesta lähti ajatus jonohommille ja valeämpäreiden jonotukselle – onhan suomalaisen jonotuksen merkittävimpiä tavoitteita saada ilmainen ämpäri.

Suruksemme joudumme kertomaan, ettei tapahtumaa ole oikeasti tarkoitus järjestää.

– Emme toki ihmettelisi, vaikka tapahtumapäivänä Senaatintorille ilmestyisikin erinäisiä jonoja ilman päämäärää. Valeämpäreiden hienous on se, että ne ovat aineetonta ja loputonta hyvää. Jonon päässä jonottaja saa sydämeensä lämpimän tunteen siitä, kun on saanut ämpärin ilman sitä tarvetta, että ämpäriä oikeasti tarvitsee kanniskella mukana, tapahtuman järjestäjä kertoo.

Valeämpärien jonottamisessa on myös riskinsä: Jonohommat ry on jo varoittanut tapahtuman sivulla, että valejonottaminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa oikeisiin ämpäreihin.

Lue myös:

    Uusimmat