Mainos

Maailmalla osoitettu mieltä Gazan taistelujen takia

Gazan taistelut ovat nostattaneet vastalauseiden aallon maailmalla. Useimmissa kommenteissa tuomitaan Israelin sotatoimet, ja vaaditaan välitöntä aselepoa.

Mutta Israel on saanut osakseen myös ymmärrystä. YK:n turvallisuusneuvosto ei saanut muovattua yhteistä kannanottoa.

Turvallisuusneuvoston nelituntinen kokous jäi tuloksettomaksi. Välitöntä tulitaukoa vaativa julkilausuma kaatui Yhdysvaltain vastukseen. YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja, vasemmistolaistaustainen katolilaispappi ei peitellyt pettymystään.

- Minusta tämä on ruma sota, ei sitä voi muuksikaan kutsua. Ja mikä pahinta, koko maailman tyrmistykseksi turvallisuusneuvosto ei saa taaskaan mitään aikaan, sanoo YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Miguel d'Escoto.

EU:ltakin puuttuu yhtenäinen linja

EU:ltakin yhtenäinen linja näyttää puuttuvan, vaikka Tshekki on joutunutkin perumaan eilisiä kommenttiaan, jonka mukaan Israelin hyökkäys oli enemmän puolustusta kuin hyökkäystä.

Ranska puolestaan on tuominnut operaation. Ranskan presidentti matkustaa Lähi-itään huomenna painostaakseen osapuolia aselepoon.

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana vaatii välitöntä aselepoa, ja kertoo, että Euroopan maat ovat valmiita lähettämään tarkkailijoita sitä valvomaan.

Ison-Britannian pääministeri Gordon Brown puhuu kansainvälisen diplomatian puolesta ja vetoaa molempiin osapuoliin väkivaltaisuuksien lopettamiseksi.

Eri puolilla maailmaa on osoitettu mieltä Israelin Gaza-operaation takia.

Ainakin Australiassa ja Yhdysvalloissa mielenosoituksia on ollut niin Israelia vastaan kuin sen puolesta. Israelin vastaisia mielenosoituksia on ollut myös muun muassa Britanniassa, Indonesiassa, Libanonissa ja Pakistanissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.