Mainos

Maailmalla juhlittu uuttavuotta näyttävästi

Vuosi on jo vaihtunut muun muassa Japanissa, Australiassa ja Kiinassa.

Yli miljoona ihmistä on juhlistanut vuoden vaihtumista Sydneyn keskustassa Australiassa. Kaupungin tunnetusti huikaiseva ilotulitus houkutteli paikalle runsaasti paitsi kaupungin asukkaita, myös turisteja. Eikä katsojien tarvinnut pettyä, kun valtavat punaiset ja vihreät valopatsaat viimein täyttivät taivaan.

Kaupungille oli komennettu yli 1700 poliisia valvomaan juhlijoiden turvallisuutta, mutta virkavallan edustajat saivat hekin katsella rauhassa ilotulitusta, sillä järjestyshäiriöitä ei juuri ollut.

Myös Hongkongissa tuhannet ihmiset uhmasivat hyytävää kylmyyttä ja saapuivat ihailemaan kaupungin satama-alueella järjestettyä ilotulitusta. Japanissa puolestaan kymmenet tuhannet osallistuivat perinteisiin shintolaisiin seremonioihin ja juhlistivat uutta vuotta kulauttamalla kurkkuunsa kupilliset kuumaa sakea.

Levottomuuksien repimässä Pakistanissa Arabianmeren rannalle Karachin kaupungissa pyrkineet juhlijat käännytettiin pois terrori-iskujen pelossa. Myös Bangkokissa turvatoimet oli kiristetty äärimmilleen, sillä vuosi sitten uudenvuoden aattona tehdyssä pommi-iskussa kuoli kolme ihmistä.

Euroopassa Brysselin keskustaan kerääntyneet juhlijat jäivät ilman ilotulitusta, sillä se oli terroriuhan vuoksi peruttu. Ranskassa ja suuressa osassa Saksaa tupakoitsijat nauttivat viimeisistä henkosista ravintoloissa ja baareissa, sillä ensi vuonna sauhuttelu on niissä kiellettyä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.