Maahantulon rajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun saakka – tällaisista helpotuksista valtioneuvosto päätti

1:52
Katso yllä oleva video: Sisärajavalvonnan palauttaminen näkyy ruuhkina Helsinki-Vantaalla – HUS:n ylilääkäri satsaisi muihin keinoihin koronan hillitsemiseksi.

Maahantulon rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun saakka. Valtioneuvosto päätti asiasta tänään istunnossaan.

Rajoituksiin tehdään kuitenkin helpotuksia sellaisten henkilöiden osalta, jotka eivät lääketieteellisesti perustellusta syystä voi ottaa koronarokotetta.

Tällaiset henkilöt voivat saapua Suomeen, jos heillä on mukanaan lääketieteellisen syyn osoittava lääkärinlausunto sekä todistus alle 48 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestituloksesta.

Ensi maanantaina 17. tammikuuta voimaan tuleva muutos koskee myös EU- ja Shengen-alueen ulkopuolelta tulevia matkailijoita.

Myös Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan rajayhteisöjen asukkaat sekä Ruotsin Norrtäljen kunnan ja Ahvenanmaan maakunnan välisessä liikenteessä matkustavat voivat saapua Suomeen, jos heillä on mukanaan joko todistus hyväksytystä rokotussarjasta, todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta koronataudista tai todistus enintään 7 vuorokautta ennen Suomeen saapumista tehdyn koronatestin negatiivisesta tuloksesta.

Näitä ryhmiä testitulosvaatimus ei koske

Negatiivista koronatestitulosta ei edellytetä Suomen kansalaisilta, Suomessa pysyvästi asuvilta ulkomaalaisilta eikä henkilöitä, joiden maahantulon perusteena on välttämätön syy, kuten perheasiat.

Kaikkia matkustajia kuitenkin koskee tartuntatautilain mukaiset vaatimukset todistusten esittämisestä ja aluehallintoviranomaisten päätökset pakollisista terveystarkastuksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja