Sisäministeriö tiedotti maahantulorajoitusten muutoksista – sisärajavalvonta ja ulkorajaliikenteen rajoitukset jatkuvat 11. heinäkuuta asti

Live-ankkuri-Teresa2 LIVE
Seuraa sisäministeriön tiedotustilaisuutta suorana.

Sisäministeriö piti tiedotustilaisuuden maahantulon rajoitusten keventämisestä.

Hallitus päätti rajoitusten keventämisestä maa- ja merirajoilla. Kevennykset tulevat voimaan viikon vaihtuessa.

Hallitus on päättänyt jatkaa sisärajavalvontaa ja ulkorajaliikenteen rajoituksia 11. heinäkuuta asti. Maanantaista 21. kesäkuuta alkaen työmatkaliikenne sallitaan kaikissa liikennemuodoissa EU- tai Schengen-maista.

Työmatkaliikenne EU- ja Schengen-maihin avautuu maanantaina

Työmatkaliikenne EU- ja Schengen-maista Suomeen sallitaan ensi maanantaista 21. kesäkuuta alkaen.

Hallitus päätti asiasta valtioneuvoston yleisistunnossa tänään torstaina. Päätös koskee kaikkia liikennemuotoja eli myös maa- ja meriliikennettä, kun aiemmin vastaava linjaus oli voimassa lentoliikenteessä.

Samalla myös vapaa-ajan matkailu EU- ja Schengen-alueelta sallitaan, jos maahantulija voi esittää todistuksen saamastaan hyväksytystä koronarokotussarjasta tai sairastetusta korontaudista. Rokotussarja tulisi olla saatu vähintään kaksi viikkoa aiemmin. Sairastettu tauti saisi olla korkeintaan puoli vuotta vanha.

Tähän ryhmään rinnastuvat myös he, jotka ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet yhden rokoteannoksen vähintään viikkoa aiemmin.

Tiedotustilaisuudessa puhuivat sisäministerön kansliapäällikkö Kirsi Pimiä ja Rajavartiolaitoksen yksikön päällikkö Tuomas Laosmaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja