Mainos

Maahanmuuttajat haluaisivat asua valtaväestön keskellä

Maahanmuuttajien ja romanien mahdollisuudet valita asuinpaikkansa pääkaupunkiseudulla ovat muita heikommat, ilmenee sisäministeriön selvityksestä. Maahanmuuttajat ja romanit keskittyvät asumaan tietyille alueille, koska kaupunkien vuokra-asunnoissa ei ole riittävän monipuolista tarjontaa.

Selvityksen mukaan maahanmuuttajilla on vaikeuksia asunnon saamisessa haluamaltaan asuinalueelta, vaikka heillä olisi siihen taloudelliset edellytykset.

Selvityksessä haastateltiin kuudella asuinalueella yhteensä 45:tä maahanmuuttajaa ja 12:ta romania. Heistä enemmistö haluaisi asua valtaväestön keskuudessa, koska se helpottaisi kielen ja kulttuurin oppimista.

Haastatellut maahanmuuttajat kokivat ongelmaksi sen, että joistakin pääkaupunkiseudun osoitteista valtaväestö on jo kokonaan muuttanut pois.

Parempi työllistyminen toisi miljoonasäästöt

Helsingin kaupungin tilaama selvitys paljastaa puolestaan, että suomalainen yhteiskunta säästäisi vuosittain 58 miljoonaa euroa, jos maahanmuuttajat saisivat töitä yhtä hyvin kuin valtaväestö. Selvityksen on tehnyt Valtion taloudellinen tutkimuskeskus.

Säästöä tulisi erityisesti siitä, että valtio saisi lisää verotuloja.

Tällä hetkellä maahanmuuttajien työllisyystilanne on selvästi heikompi kuin valtaväestön. Monen työllistymistä vaikeuttaa muun muassa heikko suomen kielen taito.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.