Mainos

Lyly: Tyytymättömyys työelämässä nousemassa pintaan

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly vaatii työttömyysturvajärjestelmän uusimista. Hänen mielestään koko työttömyysturvajärjestelmästä pitäisi käydä keskustelua, sillä se pitäisi saada yksinkertaisemmaksi ja paremmin tämän päivän työelämään sopivaksi.

- Meillä on melko paljon esimerkiksi pätkittyjä työsuhteita, eikä työttömyysturvajärjestelmä vastaa jokaiseen tilanteeseen, Lyly sanoi aamun Huomenta Suomessa.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn mukaan ei riitä, että neuvotellaan vaan eläkkeistä, vaan hänen mukaansa tarvitaan laajempaa neuvottelua.

- Tässä on mukana kaikki työuraan vaikuttavat asiat: osaaminen, työttömyysturva, työkyvyttömyyseläkkeen alkamisen syyt ja eläkejärjestelmä, jossa siinäkin on monia kysymyksiä.

Lyly huomauttaa, että kolmasosa suomalaisista joutuu jäämään eläkkeelle keskimäärin 52-vuotiaana.

- Siinä jää 11 vuotta työuraa toteutumatta, ja tämä on työelämän suurin ongelma. Niihin syihin pitää puuttua.

Keskusjärjestöille annettava mahdollisuus

Lylyn mielestä työelämän epäkohdat näkyvät koko yhteiskunnassa muhivana tyytymättömyytenä, jonka seuraukset tulevat näkymään pian.

- Tilanteeseen pitäisi löytää jonkinlainen konsensus. Pinnan alla muhii paljon asioita, ja pelkään, että meillä on melko yllätyksellinen tulevaisuus odotettavissa. Tyytymättömyyttä tilanteeseen on aika paljon, joten ensi vuonna joudumme varmasti puuttumaan moneen kysymykseen.

Lyly huomauttaa, että enää ei voida puhua neuvottelukierroksista, kun palkkaneuvotteluita on jatkuvasti meneillään. Hänen mielestään ei ole hyvä tilanne, että jokin ala on aina neuvottelupöydässä.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toimitusjohtaja Mikko Pukkinen vetosi eilen vastuuntuntoon Huomenta Suomen haastattelussa. Hän sanoi, että taloustaantuman jälkeen joudutaan ratkaisemaan kilpailukykyyn liittyvää ongelmaa.

Pääministeri Mari Kiviniemen väliintuloa Lyly pitää erikoisena. Kiviniemi on hoputtanut keskusjärjestöjä eläkekysymyksessä.

- On kummallista, että yhdeltä taholta annetaan giljotiini tähän asiaan. Tämä muuttaa neuvotteluiden tasapainoa huomattavasti, ja niin ei synny asiallista neuvottelua. Nyt pitäisi antaa keskusjärjestöille mahdollisuus, ne pystyvät kyllä tekemään ratkaisuja.

Katso SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn haastattelu: (Huomenta Suomi 8.10.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.