Mainos

Lyhdyt ja maljakot vanhoista lasiastioista

Askartele vanhoista viinilaseista tai muista astioista kauniita lyhtyjä. Itse tehty lyhty on loistava kesälahja!

Tarvikkeet:

 • jalallisia lasiastioita, kuten viinilaseja ja sokeriastioita
 • puolalankaa
 • helmiä
 • kynttilöitä

Mittaa korkeus, jolle haluat ripustaa valmiin lyhdyn tai maljakon. Leikkaa sivuleikkureilla kaksi pätkää puolalankaa, jotka ovat vähän yli kaksi kertaa korkeuden vaadittava määrä. Taivuta puolalanka kaksin kerroin ja laita se lasin jalan ympäri aivan lasin tyveen. Kieputa lankaa muutama kerta jalan ympäri ja kiristä se sitten kierittämällä lasia ja pitämällä samalla kiinni puolalangasta.

Toista sama toisella pätkällä puolalankaa, jolloin saat neljä lankaa sidottavaksi päistä yhteen. Kieritä näitä lankoja ylhäällä tiukasti ja muodosta niistä vielä yläpäähän ripustuskoukku. Jaa langat kulkemaan lasin vastakkaisia sivuja ylös niin, että saat lasin riippumaan suorassa.

Tee koriste pujottamalla lasihelmiä puolalankaan ja kieputa jokaisen helmeen jälkeen lankaa siten, että helmi pysyy paikallaan, eikä valu alas. Kiinnitä helminauha ylös muiden lankojen joukkoon. Jos laitat lasiin kynttilän, kiinnitä helmikoriste alhaaltakin yhteen ripustuslankaan kiinni, ettei se vahingossa ole juuri kynttilän yläpuolella ja kuumene. Jos helmet ovat muovia, ne voivat syttyä palamaan.

Käytä kynttilöinä vähemmän kuumina palavia parafiinikynttilöitä. Tavalliset tuikut palavat hyvin kuumina. Älä jätä kynttilöitä koskaan palamaan yksin, edes ulkona.

Mallit ja toteutus: Hanna Sumari

 • Puolalanka ja helmet: Sinooperi, www.sinooperi.fi
 • Lasit: kirpputoreilta
 • Kynttilät: Partylite, www.partylite.fi

(Kesä T.i.l.a. 9.6.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.