Mainos

LVI-alalla huutava pula ammattitaitoisesta työvoimasta

Ammattitaitoisen työvoiman puute on huutava LVI-alalla arvioi Suomen LVI-liiton puheenjohtaja professori Olli Seppänen. Ammattitaitoisen työvoiman puute on Seppäsen mukaan näkynyt jo monissa yrityksissä ja koskee alan kaikkia tasoja.

-Nuorison saamiseksi alalle tarvitaan nopeita toimenpiteitä. Kovaa vauhtia kehittyvä LVI- ja talotekniikka-ala asettavat haasteita alan koulutukselle, ammattilaisille ja yrityskulttuurille. Laatu on yritykselle elintärkeä kysymys, Seppänen arvioi tänään Kuusankoskella alkaneilla LVI-päivillä.

Seppänen painottaa, että LVI-ammattilainen kantaa vastuun sekä asiakkaalle että yhteiskunnalle. Asiakkaan on saatava virheettömiä työsuorituksia ja moitteettomasti toimivia laitteita.
-Asiakas on täysin palveluita tarjoavan yrityksen armoilla, kun kysymyksessä ovat korkeaa ammattitaitoa vaativat tehtävät kuten energia- ja kuntokatselmukset sekä sisäilma- ja hometutkimukset, Seppänen mainitsi.

Rakennuslain uudistusehdotuksessa on esitetty, että tekijöiden ammattitaito tulee määrittää hankkeen vaativuuden mukaan. Seppäsen mielestä tämä on hyvä suuntaus, mutta lisäksi tarvitaan yleisesti hyväksyttyjä laatutason mittareita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.