Luulitko, että Tinder tappoi rakkauden? Sveitsiläistutkimus kumoaa negatiiviset oletukset deittisovelluksista

Sveitsiläistutkimuksen mukaan moni etsii treffisovelluksissa seuraa ihan tosissaan.

Deittisovellusten on pelätty johtavan tilanteeseen, jossa kukaan ei enää sitoudu kehenkään vakavasti ja läheisyyden laatu kärsii. Hiljattain julkaistu sveitsiläistutkimus kuitenkin kertoo, että asianlaita ei olekaan lainkaan näin synkkä. Tuoreesta tutkimuksesta uutisoi muun muassa New York Post -sivusto

Geneven yliopiston tekemä tutkimus tehtiin vuonna 2018 ja siihen osallistui 3 245 täysi-ikäistä sveitsiläistä. Tulokset julkaistiin joulukuun lopulla PLOS-sivustolla.

Deittisovellusten käyttäjillä rutkasti motivaatiota 

Tutkimuksen mukaan parit, jotka tapasivat jonkun deittisovelluksen kautta, olivat motivoituneempia elämään avoliitossa. Deittisovellusten kautta kumppania etsivillä naisilla oli myös enemmän halua hankkia lapsia. Sekä miehet että naiset olivat yhtä tyytyväisiä parisuhteeseensa kuin muutkin pariskunnat. Tutkimuksen mukaan näyttäisi myös siltä, että sovellukset rohkaisivat pariutumaan erilaisen koulutustaustan omaavien kanssa ja ryhtymään etäsuhteeseen kauempana asuvien kanssa.

Erilaisista koulutustaustoista tutkimusta johtanut Gina Potarca nosti esiin erityisesti korkeasti koulutetut naiset ja matalammin kouluttautuneet miehet. Tutkimuksessa havaittiin, että korkeasti koulutettujen naisten ja matalammin koulutettujen miesten väliset suhteet olivat lisääntyneet. Potarca pohtii, että tällä saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että valintametodit keskittyvät pääasiassa visuaalisuuteen.

Potarcan mukaan sovellukset, joissa ihmisiä priorisoidaan kuvista huokuvan fyysisen kiinnostavuuden perusteella, voivat saada naiset olemaan välittämättä niin paljon kumppaniehdokkaan mahdollisesti alemmasta koulutustasosta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat