Luulitko, että koronan rajuin vaihe meni jo? Maailmassa on vahvistettu yli 16 miljoonaa tartuntaa, joista yli 5 miljoonaa on todettu heinäkuussa

Tuleeko toinen aalto? Tässä tuoreimmat tiedot koronavirusepidemiasta – MTV:n haastattelussa HUS:n diagnostiikkajohtaja 10:04
Tuleeko toinen aalto Suomeen? Tässä tuoreimmat tiedot koronavirusepidemiasta – MTV:n haastattelussa HUS:n diagnostiikkajohtaja.

Maailmalla on tähän päivään mennessä todettu yhteensä yli 16 miljoonaa koronavirustartuntaa, kertovat uutistoimisto AFP:n virallisten lähteiden pohjalta tekemät laskelmat.

Yli puolet tartunnoista on todettu Etelä- ja Pohjois-Amerikassa sekä Karibialla. Kaikkiaan liki 650 000 ihmistä on kuollut virukseen liittyen.

Eniten tartuntoja on todettu Yhdysvalloissa, jossa niitä on tiedossa 4,2 miljoonaa. Kuolemantapauksia maassa on ollut lähes 150 000.

Euroopassa on tiedossa noin 3,1 miljoonaa tartuntaa ja lähes 210 000 kuollutta.

Pandemian leviäminen on jatkanut kiihtymistään. Tartuntatapauksista on todettu heinäkuun aikana noin kolmasosa eli yli 5 miljoonaa tapausta.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan tartuntoja on todettu yli miljoona viikossa viimeisten viiden viikon ajan.

Sataatuhatta asukasta kohden virukseen on kuollut eniten ihmisiä Belgiassa (85), Britanniassa (67), Espanjassa (61), Italiassa (58) ja Ruotsissa (56).

Koska luvuissa ovat mukana vain laboratoriotesteillä vahvistetut tartuntatapaukset, tartuntoja on todellisuudessa todennäköisesti moninkertaisesti enemmän. Monissa maissa testejä voidaan tehdä vain rajallisesti tai ne kohdistetaan ihmisiin, joilla on selkeitä oireita.


Lue myös:

    Uusimmat